ĆANA BEZ MANA

Mujo Mičijević priznao da neki pitaju zašto mu kći igra za Hrvatsku, evo što im je poručio

Foto: EXPA/PIXSELL
DAN, EHF Euro 2020, Frankreich vs Croatien
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ćamila Mičijević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
GNK Dinamo - NK Lokomotiva
23.12.2020.
u 16:05
– Ćamila nije ničija, Ćamila je samo svoja. Ona je sve izborila – kazao je ponosni otac
Pogledaj originalni članak

Ćamila Mičijević oduševila je hrvatsku sportsku javnost. Vratila se iz Danske s broncom oko vrata i kao najbolji strijelac Hrvatske na Europskom prvenstvu, a uz to je pokupila i mnoštvo simpatija jer je još nitko nije uspio vidjeti neraspoloženu.

I doista, kako bi se ukazala u kadru, Ćamila bi redom osvajala svojom vedrinom, a sada je poneki detalj o njoj otkrio i njezin otac, Mujo Mičijević.

– Bilo je u njezinoj karijeri i teških razdoblja. Jedno vrijeme sam je čak nagovarao da se ostavi igranja, međutim ona je zapela i na kraju joj se isplatilo. Pratim je redovno i idem na utakmice reprezentacije. Bio sam i u Mađarskoj dok je tamo igrala, ali još nisam uspio otići Francusku i pogledati je u dresu Metza. 

Mi smo uz nju bili i kada je bila najlošija, a uz nju smo i sada kada je najbolja. Ako Bog da, bit će i dalje najbolja ne bude li nekakvih neplaniranih ozljeda – kazao je u razgovoru za portal Hercegovina.info Mujo Mičijević i priznao da je i on mislio kako će se djevojke s turnira vratiti već 8. prosinca.

Pogledajte gostovanje Dore Krsnik u podcastu Večernjeg lista

Otac izvanredne igračice priznao je i da se pojedini pitaju zašto nastupa za Hrvatsku.

– Ćamila nije ničija, Ćamila je samo svoja. Ona je sve izborila. Ima tu sada nekih pitanja zašto Hrvatska, a ne BiH reprezentacija, ali da bi se nešto pisalo i komentiralo, najprije nešto treba i znati. A najprije treba znati da BiH nema žensku rukometnu reprezentaciju, a i da nije tako, Ćamila treba igrati gdje to želi i gdje se najbolje osjeća – kazao je otac.

Podsjetimo, među svim našim rukometašicama Ćamila iza sebe ima možda i najpotresniju priču.

Naime, roditelji su izbjegli iz Mostara u Njemačku kada je počeo rat. Kada se situacija smirila, obitelj se vratila i Ćamila je počela trenirati rukomet u tamošnjim klubovima.

– Zašto sam otišla iz Bosne i Hercegovine? Odgovor je jednostavan, zbog uvjeta. U Hrvatskoj su nudili sve što treba za razvoj mlade igračice.

Željela sam igrati na europskim i svjetskim prvenstvima, na Olimpijskim igrama, a Hrvatska mi je to nudila – istaknula je prije nekoliko dana Ćamila u razgovoru za Večernji list.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 212

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
16:26 23.12.2020.

Cura je neopterećena granicama, krvna zrnca ne čine čovjeka, već ponašanje i djela! Svaka joj čast, naklon do poda...

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
16:43 23.12.2020.

Svaka joj čast!Sve najbolje obitelji Mičijević

Avatar YUKA1962
YUKA1962
16:21 23.12.2020.

Igračica takvog potencijala može igrati gdje (ona) hoće!!!!!