KOŠARKAŠ GODINE

Mršić: Pomogao sam da Šarić dođe i žalim što ga nisam vodio

Foto: 'Luka Klun/Vecernji list'
Mršić: Pomogao sam da Šarić dođe i žalim što ga nisam vodio
10.01.2013.
u 12:40
– Planinić je bez diskusije broj jedan. Popović igra možda i najzrelije u karijeri. Šarić je najbolji naš igrač u hrvatskim klubovima
Pogledaj originalni članak

Otkako je otišao s mjesta trenera Cibone, Veljka Mršića se nije moglo čuti.

– Stvorena je atmosfera da je trener najveći krivac i da će njegovim odlaskom Cibona procvjetati. Pokazalo se da to nije bilo točno. Dakako, bilo je i pehova s ozljedama, ali i mojih pogrešaka, prije svega u pripremama, jer neke turnire nismo smjeli igrati. Prvih osam utakmica igrali smo s osam igrača, pa su se neki previše iscrpili. Kada se na sve to nadoveže i financijska situacija, koja je, primjerice, uvjetovala da na put u Njemačku idemo autobusom, bilo je neizbježno da momčad upadne u krizu.

Mršić kaže da je prošlo ljeto pri dovođenju igrača osjetio da Cibona više nema ugled kao prije.

– Odbila su nas petorica igrača, koja sada u Eurokupu igraju jako dobro. Odbijali su nas i za sličan novac odlazili u Ukrajinu i Poljsku, u klubove koji nemaju takvo ime, ali su im njihovi agenti sugerirali da Cibonu zaobilaze zbog financijske nestabilnosti. Hamilton je jedini koji je imao drugu opciju i prihvatio je Hrvatsku, i to zbog hrvatskih korijena.

Mršić je prošlo ljeto bio tražen na trenerskom tržištu. Cedevita ga je htjela zadržati kao pomoćnika Maljkoviću, Repeša ga je htio za pomoćnika u Unicaji, a on je išao za srcem. Žali li?

– Znao sam da me odluka može dovesti i do ovoga što se dogodilo, no neću žaliti. U našim je klubovima vrlo teško raditi na dulje razdoblje je se ne zna što će biti za tri mjeseca a kamoli da netko ima četverogodišnji plan, pa krivci budu treneri.

Košarkaša godine Mršić je našao u Himkiju.

– Planinić je bez diskusije broj jedan. Popović igra možda i najzrelije u karijeri. Šarić je najbolji naš igrač u hrvatskim klubovima i žao mi je što ga kao trener nisam dočekao kada sam već toliko sudjelovao u njegovu dovođenju. Tomić je jedan od najvažnijih igrača Barcelone. Bogdanović je bio najbolji strijelac reprezentacije pa sam mu dao malu prednost pred Lončarom.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.