PLAVI NAKANTALI SESVETE

Morales igrao u šoku i odmah odletio u Čile

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dodo Morales
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Mario Mandžukić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dodo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dinamo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Milan Badelj
27.02.2010.
u 16:58
Do početka utakmice Morales je pokušavao stupiti u kontakt s obitelji, ali sve su veze s Čileom u prekidu. Epicentar potresa bio je blizu njegova grada.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je svečarski ušao u nastavak prvenstva. Uz to što je lako i brzo slomio otpor Croatije Sesveta, Milan Badelj iz ruku Večernjakova kolumnista Igora Flaka primio je nagradu. Naime, Badelj je u tradicionalnoj anketi Večernjeg lista proglašen nadom 2009. godine.

No, bio je to najteži dan za Čileanca Pedra Moralesa. Epicentar razornog potresa bio je blizu Concepciona, grada u kojem mu je cijela obitelj.

Pinter u kaputu


– Pedro je do utakmice pokušavao dobiti svoje, ali nije uspio jer su sve veze u prekidu. Pričao sam s njime, ali nismo mu rekli tek zadnje informacije o poginulima, zadržali smo se na prvoj brojci od osam stradalih. Svaka mu čast, nije ni pomislio ne igrati. Odletio je odmah za Čile, u nepoznato, jer ne zna ni kako će doći do tamo – rekao je Kruno Jurčić.

Morales je prvi napustio svlačionicu, stalno pogledavao u mobitel, žurio prema Plesu.

– Želio sam igrati kako ne bih svaku sekundu mislio na obitelj. Ali, to je bilo nemoguće. Teško mi je bilo što reći, samo se molim za svoje najbliže.

Svaka nada Sesvećana razbijena je već nakon 49 sekundi. Zabio je Dodo, to je sigurno najbrži pogodak nekog igrača u debiju u Dinamovoj, ako ne i široj povijesti. Plavi su si tako mogli priuštiti da ne igraju u najvećoj brzini, ali i takav ritam bio je dovoljan da do poluvremena dopune stanje na semaforu.

Dodo je još uspio asistirati, a nakon 28 minuta morao je van zbog ozljede, ali mu je učinak u pola sata bio izvrstan. Još je bolji bio Mandžukićev, koji je prekinuo post od 3. listopada, kad je posljednji put zabio u natjecateljskoj utakmici. Jučer je zabio dva i plavi su mogli opušteno u svlačionicu. Ne i trener Sesveta Adi Pinter koji se u nastavku svadio sa sucima uz liniju, odjeven u debeli crni kaput, sa šalom oko vrata. Čudno za čovjeka koji se prije nekoliko dana valjao u snijegu gol do pasa, a sad je u kaputu na 15 stupnjeva. No, nerviranje mu teško može pomoći u srazu s prejakim jakim Dinamom.

Panični gosti

Slavljenik Badelj u nastavku je povećao prednost Dinama nakon pomalo slučajne asistencije potresenog Moralesa, zabio je i Tomečak, a konačan rezultat postavio Mandžukić. Plavi su do kraja igralo opušteno i mogli su još koji put zatresti mrežu gostiju koji su nekoliko puta panično izbacivali loptu ispred svojih vrata.



Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.