NAKON OSVOJENOG ZLATA

MOO želi detalje o razuzdanoj proslavi kanadskih hokejašica

Foto: AFP
MOO želi detalje o razuzdanoj proslavi kanadskih hokejašica
26.02.2010.
u 22:10
Međunarodni olimpijski odbor (MOO) objavio je kako će zatražiti detalje razuzdanog slavlja kanadskih hokejašica nakon što su osvojile zlatno odličje na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.
Pogledaj originalni članak

Kanađanke su u finalu pobijedile SAD s 2-0, a pola sata nakon utakmice su se vratile ne led s medaljama oko vrata, ali i s bocama šampanjca i limenkama piva u rukama te cigarama u ustima.

Glasnogovornik MOO-a Mark Adams kazao je kako će krovno svjetsko sportsko tijelo poslati pismo Organizacijskom odboru Olimpijskih igara sa zahtjevom za više detalja oko cijelog događaja. No, Adams je zasad odbio akciju MOO-a nazvati istragom.

Ranije se oglasio i izvršni direktor Igara Gilbert Felli koji je ponašanje kanadskih hokejašica nazvao neprimjerenim.

- Mislim da to nije bila dobra promocija sportskih vrijednosti. Jedna bi stvar bila da su to napravile u svlačionici, a sasvim je druga kada se to dogodi u javnosti - istaknuo je Felli, dodavši kako će istražiti cijeli slučaj.

Predstavnik za medije Kanadskog olimpijskog odbora Steve Keough ima sasvim drugačije mišljenje o spornoj proslavi.

- Takva proslava nije neuobičajena u Kanadi. Ako su sportašice dovoljno stare za konzumiranje alkohola, nisu napravile ništa protuzakonito - poručio je Keough.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
02:50 27.02.2010.

http://www.youtube.com/watch?v=MKl56BIFYbQ