Dobivat će 1500 USD

MOO dodijelio stipendije Filipu Zubčiću i Andrei Komšić

Foto: DPA/Pixsell
MOO dodijelio stipendije Filipu Zubčiću i Andrei Komšić
29.05.2014.
u 18:48
Stipendija u iznosu od 1.500 USD mjesečno, namijenjena je pokrivanju troškova priprema i natjecanja, a športašima će biti dostupna u razdoblju od 1. lipnja 2014. do, uvjetno, 31. listopada 2016. godine
Pogledaj originalni članak

Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) je, kako bi se lakše premostio razmak između programa stipendija za zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. i Pjongčangu 2018., dodijelila dvije stipendije pod nazivom „Winter Interim Scholarships for Athletes“ u okviru programa „Continental Athlete Support Grant“ skijašima Filipu Zubčiću i Andrei Komšić.

Stipendija u iznosu od 1.500 USD mjesečno, namijenjena je pokrivanju troškova priprema i natjecanja, a športašima će biti dostupna u razdoblju od 1. lipnja 2014. do, uvjetno, 31. listopada 2016. godine.

Olimpijska solidarnost je ponuđene stipendije dodijelila u skladu s procedurom, na zahtjev Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i na prijedlog Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) te nakon provedene detaljne analize zaprimljenog zahtjeva.

Sportaši su, prema zacrtanim uvjetima Olimpijske solidarnosti, morali biti nositelji stipendije Olimpijske solidarnosti za Soči 2014., sudionici Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Sočiju 2014., a HOO će ih trebati istaknuti kao kandidate za stipendiju Olimpijske solidarnosti za ZOI u Pjongčangu 2018.
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.