Sportski turizam

Modrića, Šukera, Čilića i Janicu Kostelić povezuje nešto fantastično

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Davor Šuker na Poljudu
Foto: Reuters/Pixsell
Luka Modrić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Davor Šuker na Poljudu
Foto: Reuters/Pixsell
Luka Modrić
24.10.2019.
u 08:22
Najavljen je bio i Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, ali je izostanak opravdao obvezama
Pogledaj originalni članak

Proteklih je dana u zagrebačkom hotelu “Westin” održan 3. investicijski forum jadranske regije koji je ove godine zdravlju i turizmu pridodao i sport kao temu.

O tome koliko smo uspjehe naših sportaša iskoristili u brendiranju Hrvatske, kakva nam je sportska infrastruktura i koliko sportaši i sportski događaji mogu pomoći hrvatskom turizmu razgovaralo se posebno na panel-diskusiji pod naslovom “Sportska i zdravstvena infrastruktura u brendiranju turizma” u kojoj su sudjelovali dr. Miljenko Bura, voditelj foruma, Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog džudaškog saveza, dopredsjednica HOO-a i autorica Strategije razvoja turizma, Ivan Herak, savjetnik ministra turizma (nekad i sam ministar), Connie Li, predsjednica Azijsko-pacifičke regije Udruge CSEBA, te profesori s Kineziološkog fakulteta Damir Knjaz i Igor Jukić.

Šuker se opravdao obvezama

Najavljen je bio i Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, ali je izostanak opravdao obvezama, a s tenisačem Marinom Čilićem moderator Ranko Ćetković, u HOO-u pomoćnik glavnog tajnika za marketing, razgovarao je s pomoću videolinka.

– Dok sam ljetos boravio na turnirima u SAD-u, puno mi se ljudi pohvalilo da su bili u Hrvatskoj i da su se ovdje sjajno proveli na odmoru. Drugi su mi pak govorili da svakako moraju posjetiti Dubrovnik jer su o njemu čuli samo sve najljepše. Posljednjih nekoliko godina o Hrvatskoj se puno više govori kao o turističkoj destinaciji i sad možemo strancima lakše približiti hrvatske ljepote – kazao je Čilić, koji ovaj tjedan nastupa na teniskom turniru u Baselu.

Kao što se zna, Čilić je bio jedan od protagonista – uz Modrića, Mandžukića, Rakitića i drugih sportaša, glazbenika i glumaca – trominutnog promidžbenog filma HTZ-a koji su Amerikanci proglasili najboljim turističkim spotom.

Veliki sportaš i humanitarac

– Drago mi je da sam bio dio tog spota, da smo na taj način, uz ostalo, pozvali ljude i da ulažu u Hrvatsku. Naši su sportaši gotovo u svim sportskim disciplinama vrhunski i svakako da se time pružaju velike mogućnosti za promidžbu naše zemlje. Iznimno se ponosim što mogu predstavljati Hrvatsku u svijetu, pogotovo u hrvatskoj teniskoj reprezentaciji – napomenuo je Marin.

Ćetković je podsjetio da Čilić nije samo veliki sportaš nego i humanitarac, zbog čega je 2016. dobio i cijenjenu humanitarnu nagradu Arthura Ashea. Istaknuo je također njegovu ulogu u osvajanju Davisova kupa, koji ćemo braniti u Madridu od 18. do 24. studenoga.

– Uvijek mi je zadovoljstvo predstavljati Hrvatsku i igrati za našu reprezentaciju. Svojim smo uspjesima i mi tenisači, poput nogometaša, vaterpolista ili rukometaša, Janice Kostelić ili Sandre Perković, pridonijeli da Hrvatska postane prepoznatljiva na karti svijeta i drago mi je zbog toga – zaključio je Čilić.

Kineskinja Li kazala je da nije znala puno o Hrvatskoj, ali da joj je sad drago što može pridonijeti njezinoj izgradnji te potvrdila da će se, uz ostalo, graditi i stadion u Velikoj Gorici, vrijedan 105 milijuna eura, koji će moći primiti oko 35.000 gledatelja, ali i centar tradicionalne kineske medicine.

Spomenute su i hodačke i biciklističke staze, tereni za tenis i golf, a Herak je na kraju zaključio da “u Hrvatskoj nema dovoljno svijesti o značaju imidža, a posebno o upravljanju imidžem”.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

EU
eugenkak
09:16 24.10.2019.

povezuje ih neuspjeh i prljavstine Jajduka, Nas Jajduk, Torcida, Brbljic i Jugici jer ovi su bili i jesu uspjesni i brane nasu domovinu Hrvatsku dok sav taj jad i bjeda oko Jajduka samo radi zlo i ustvari rade zlo svom ili jugo jajduku a da opce ne shvacaju

Avatar southman
southman
09:33 24.10.2019.

Povezuje ih nekadašnja sjajna sportska karijera i današnja mirovina.

DH
dalibor.hren
09:15 24.10.2019.

Ćiliću bi bilo pametnije da se druži po hotelima nego da igra tenis na ovoj razini!