LUKA MODRIĆ Najbolji hrvatski nogometaš u 2008. godini primio je trofej u svom novom domu na White Hart Laneu

Modrić: Lovim Pršu, to mi je misija

14.12.2008.
u 15:09
Pogledaj originalni članak

Simon Felstein, Tottenhamov čovjek iz press odjela, koji nas je dočekao na ulaznim vratima White Hart Lanea, vidjevši statuu “Pobjednik”, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, u engleskom stilu ispalio je:

- Pa ta statua velika je kao Luka!

I Luka Modrić nasmijao se i prihvatio šalu na svoj račun, no taj mu dan ništa nije moglo pokvariti.

Turska rana još boli
- Kada ste me prvi put nazvali i rekli mi da sam obranio naslov, bio sam sretniji nego kada sam ga lani prvi put slavio. Tada možda nisam bio svjestan težine te nagrade, i bit ću iskren: ne sjećam se kada me nešto tako razveselilo - počeo je Luka Modrić, Večernjakov laureat za 2008. godinu, dok smo laganim korakom krenuli prema utrobi White Hart Lanea.

Sjeli smo iza sjevernoga gola, šapnuli Luki da mu je Ivica Olić bio veliki konkurent u borbi za Sikiričin kipić.


Video: Hrvoje Felbar

- Da je i Ola pobijedio, bilo bi to potpuno zasluženo. Imao je veliku godinu, sjajno igra za klub, a onu najvažniju potvrdu dobio je igranjem u reprezentaciji. Navijači su mu nakon toliko godina skandirali u Maksimiru, i jako mi je drago zbog toga. Olić je jako pošten čovjek, veliki borac i veliki igrač. Ali, time je i moja pobjeda slađa i vrednija. I iznimno joj se veselim. Pršo je bio najbolji tri puta zaredom, ja sad lovim Dadu, to mi je misija!

Poredak


1. Luka Modrić...............99
2. Ivica Olić....................89
3. Darijo Srna.................67
4. Vedran Ćorluka..........56
5. Danijel Pranjić.............46
6. Ivica Križanac.............45
7. Mladen Petrić..............41
8. Josip Šimunić...............37
9. Ivan Rakitić..................26
10. Niko Kranjčar............22
A potom je, gledajući prema svjetlima kojima se grije trava na Tottenhamovu stadionu, jer na Otoku nema dovoljno sunca, Luka “zavrtio” 2008. godinu:

- Ma, prvo mi na pamet padne Beč, utakmica s Turskom. Nikad, baš nikad nisam bio tužniji, nikad mi nije bilo teže. I ne znam hoće li ta bol ikad prestati.

Sjetio se i najljepšeg trenutka:

- Kada sam se popeo na sjever na oproštajnoj utakmici u Maksimiru, protiv Rijeke, pustio sam suzu. Dinamo je moj klub, jako sam vezan uz modre. I skandiranje BBB-a na nedavnoj utakmici s Dinamom na White Hart Laneu je nezaboravan trenutak. To je dokaz da me cijene i to mi jako puno znači.

Film životne epizode na sjeverozapadu Londona počeo se polako vrtjeti.

- Ah, danas se ipak smijem. I to je ono najvažnije. Vratila nam se boja u lice.

Juande Ramos vas je gurnuo ispod vode.

- Ha, mislim da je dobar trener, pa on je inzistirao da dođem u London, želio je da vodim igru. No, imao sam problema na početku, malo s prilagodbom a još više s ozljedama koje su me tada pratile. Španjolcu također nije bilo lako, prije početka sezone otišli su Berbatov i Robbie Keane.

No, tek s odlaskom Ramosa Spursi su, pod ravnanjem Harryja Redknappa, počeli potvrđivati da silni milijuni (oko 82 milijuna funti) ipak nisu bačeni uzalud.

- Cijenim Ramosa, ima rezultate iza sebe, no mislim da smo premalo taktički radili kao skupina ipak novih igrača.

Redknapp: Sve lopte Luki
No, nevjerojatno je da vas je Redknapp preko noći oživio. Tu ipak nešto ne štima.

- Dobro, s dijelom igrača Ramos je imao problema. Bilo bi preopasno reći da ga je netko bojkotirao, no nestao je sklad neophodan između momčadi i trenera.

Redknapp vas hvali. Kao i Ramos, očekuje da budete taj čovjek odluke.

- Da, nikada nisam doživio da na sastanku s igračima trener kaže: “Sve lopte neka idu prema Luki, a vi ostali samo se dobro krećite!”. Igram sve bolje, Redknapp me čini još boljim, samo da ne bude opet problema s ozljedama.

S Mamićem dobar, s Bašićem odličan!


Pojavile su se u medijima priče da više niste dobri sa Zdravkom Mamićem, da se ne čujete tako često sa svojim nogometnim ocem Tomom Bašićem. - Da, čuo sam to i ovim putem želim to demantirati. Sa Zdravkom Mamićem ostao sam u korektnim odnosima, ne zaboravljam što je učinio za mene. A s barba Tomom imam odličan odnos, čujemo se, daje mi savjete...
Gdje će biti Tottenham u svibnju?

- Vjerujem, među prvih šest, a mogli bismo u Liga-kupu napraviti nešto, igramo s Burnleyem u polufinalu.

U Londonu je pet i pol mjeseci, ali zapravo je dosta daleko od centra. Gotovo sat vremena podzemnom željeznicom.

- Velike su gužve, tako da s djevojkom Vanjom rijetko odem u grad. No, bit će prilika. Većinom sam u svojoj četvrti Chingwelu, ima tu jedno malo selo prepuno trgovina i restauranta i ondje uživamo.

Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar su stalno tu.

- Da, Niko sa Simonom često dođe, baš nam je lijepo. Često razgovaramo o reprezentaciji, veselimo se novim izazovima.

Eduardo da Silva je pred povratkom.

- Jedva čekam da ga vidim na travnjaku, strašno je propatio. Kada se svi naši dečki oporave, bit ćemo vrlo jaki, uvjeren sam da ćemo igrati na SP-u 2012.

Prije toga morate na Wembley, ondje bi se o svemu moglo odlučivati.

- Englezi su jaki, ali možemo ih pobijediti. A tada bismo u JAR-u pucali i na najveće stvari.

A dotad - ubojit ritam Premiershipa, druženje s prijateljima. Luka je prošli tjedan gledao “Gladijatora”.

- Obožavam taj film, inspirira me.

Iako je mali, Luka je zapravo veliki. U Večernjakovu izboru - najveći!
britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr