Navijači se tresu

Mnogi se plaše: Modrić nije dobro postupio, navukao je prokletstvo

Foto: Reuters/PIXSELL
Mnogi se plaše: Modrić nije dobro postupio, navukao je prokletstvo
06.09.2017.
u 14:36
Navijači kraljevskog kluba pribojavaju se kako bi se prokletstvo Realove desetke moglo odraziti na Modrićevu igru.
Pogledaj originalni članak

Odlaskom Jamesa Rodrigueza u Bayern u Real Madridu oslobodio se dres s brojem deset, tradicionalno namijenjen najvećim fantazistima u momčadi. Tu priliku iskoristio je Luka Modrić, odbacivši dosadašnji broj 19 pa mu od ove sezne na leđima uz prezime stoji i desetka.

Hrvatski veznjak u kraljevski klub stigao je 2012. godine i odtad njegova igra stalno je išla uzlaznom putanjom, bio je na visokoj razini, a klub je uz njegov doprinos osvajao najvrednije trofeje. No, navijači se pribojavaju kako bi se to moglo promijeniti i to zbog prokletstva Realove desetke o čemu još uvijek pišu i svjetski mediji.

Tako britanski portal SPORTbible podsjeća kako niti jedan igrač od Luisa Figa nije opravdao činjenicu da igra s desetkom na leđima. Portugalac je za kraljevski klub igrao do 2005. godine i odtad su petorica igrala u tome dresu, no niti jedan nije opravdao velika očekivanja.

Foto: Reuters/Pixsell
Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
Luka Modrić

Prvi koji je naslijedio desetku bio je Brazilac Robinho, a slijedili su Nizozemci Wesley Sneijder i Lassana Diarra. Potonji uopće nije imao imaginaciju jedne desetke te je bio daleko od Realove razine.

Potom je taj dres navukao Nijemac Mesut Ozil pomogavši Realu u osvajanju naslova u Španjolskoj, ali navijači su se žalili da gotovo uvijek 'nestane' u velikim utakmicama. Posljednji igrač, koji također nije ispunio očekivanja, bio je spomenuti James Rodriguez.  

Prokletstvo Realove desetke možda nije najgore u sportskoj povijesti, ali Modrić će morati dati sve od sebe da ga prekine, naglašava SPORTbible.

A hrvatski veznjak zapravo je već počeo na najbolji način 'razbijati' to prokletstvo - osvajanjem trofeja. S desetkom na leđima predvodio je Real protiv Manchester Uniteda u Uefinom superkupu, a potom i protiv Barcelone u španjolskom superkupu. I na tome sigurno neće stati.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

IK
ikbmibm
15:38 06.09.2017.

V.L. nema sportskog novinara koji je u stanju napisat suvisli osvrt na sport. događaje. Tenis je za njih nevažan sport,pa i za trajanja turnira kakav je US Open. Sramota.

Avatar Roy Bean
Roy Bean
14:58 06.09.2017.

Halar mora da si se ušmrkao.

ZA
zagarazu
17:56 06.09.2017.

Oće naš Luka usprkos vašoj mržnji