ŽENSKI VATERPOLO

Mladostašice idu po naslov i Kup prvakinja

18.03.2009.
u 21:08
Pogledaj originalni članak

U očekivanom finalu o hrvatskim vaterpolskim prvakinjama odlučivat će zagrebačka Mladost i splitska Bura. Mladostašice su lani osvojile Kup, a sada žele i prvenstvo, iako su svjesne da će im Splićanke biti opasne suparnice.

- Iza Bure je velika tradicija, ali naše su djevojke marljivo radile i zaslužuju podršku publike. Želimo osvojiti hrvatski naslov, a potom nastupiti i u Kupu prvakinja - najavio je trener Mladosti Dubravko Šimenc.

U ovoj sezoni Bura je oba puta pobijedila u Kupu, a u prvenstvu su Zagrepčanke pobijedile u Splitu, a u Zagrebu je bilo 6:6.

- Uvijek su to teške utakmice, ali možemo im parirati i optimistice smo - najavila je kapetanica Mladosti Aida Šehić.

U subotu se igra u Zagrebu, uzvrat je 23. ožujka, a moguća treća utakmica 4. travnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr