U-21 REPREZENTACIJA

Mladi u Švicarskoj, Jozak tvrdi: Ovo je meč-lopta za prvo mjesto

Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
Mladi u Švicarskoj, Jozak tvrdi: Ovo je meč-lopta za prvo mjesto
14.10.2013.
u 08:00
- Švicarci rade sustavno, ozbiljno, puno ulažu, ništa ne prepuštaju slučaju. Putokaz su nam kako treba raditi - dodao je Jozak
Pogledaj originalni članak

Mlada reprezentacija (do 21 godine), pod vodstvom Nike Kovača, danas od 18.30 u Luganu igra najtežu utakmicu kvalifikacijskoga ciklusa za EP. Švicarska je favorit u igri s Hrvatskom ne samo zbog domaćeg terena nego i zbog sjajnoga učinka protiv kockastih; u prethodnom ciklusu Švicarci su pobijedili tadašnje Šuškove izabranike 4:0 u Sionu i 2:1 u Koprivnici. I tada je Švicarce vodio sadašnji izbornik Pierluigi Tami.

– Ovo nam je prva meč-lopta za prvo mjesto u skupini. Pobijedimo li Švicarce, odradili bismo veliki posao, stekli značajnu prednost. Naši aduti su sjajna momčad, u kojoj su ponovno Vrsaljko, Kovačić i Bubnjić, ali i sjajno ozračje među igračima, što nam je uvijek igrač više – kazao je šef stručne komisije Romeo Jozak, vođa puta u Švicarskoj.

Pun je hvale za rad s mlađim kategorijama u švicarskom savezu.

U švicarskoj reprezentaciji nema igrača hrvatskoga podrijetla, ali dvojica ipak vuku korijene iz naše regije, Darko Jevtić i Haris Tabaković. Sastav za Švicarce: Zelenika – Vrsaljko, Datković, Bubnjić, Bručić – Radošević - Oršić, Kovačić, Brozović, Šitum – Rebić. Hrvatska nakon tri kola ima devet bodova, a Švicarci su također stopostotni, s dvije sigurne pobjede u gostima, nad Letonijom (2:0) i Lihtenštajnom (6:0). U našoj, 5. skupini danas igraju Letonija – Ukrajina.

>> Mini vatreni \'razbili\' Lihtenštajn, dva gola Šituma!

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.