TRENER BEZ SNA Kad bijeli pobjeđuju trener Ante Miše po cijelu noć ne može zaspati

Miše: Uvijek sam se za sve morao sam izboriti

17.11.2008.
u 16:21
Pogledaj originalni članak

Bruce Willis obavio je misiju u Nigeriji, bilo je skoro oko pet ujutro. Zadovoljni Ante Miše okrenuo se na bok i ipak uspio zaspati.

- San mi nikako nije htio na oči. Mučio sam se cijelu noć - kaže Miše.

Trener koji ne spava kad pobjeđuje. A kako mu ide otkako je sjeo na klupu, onda je jasno otkud Miši podočnjaci. Četiri pobjede, četiri besane noći.

- A kada smo u srijedu odgirali neodlučeno protiv Slavena Belupa zaspao sam kao beba - objasnio je Miše.

Ni Dejo ne spava
Ne vjerujemo da ima nešto protiv noći bez sna. Zanimljiva bi to bila fotka. Oko 3-4 ujutro susjedi, Miše i Računica nalaze se na parkingu ispred kuće i prebiru po nekoj od utakmica.

- Ni Dejo ne može spavati. Samo, on je bio bolje sreće, zaspao je oko tri - kaže Miše.

Možda i nije bio bolje sreće, nije do kraja vidio Brucea na djelu.

Dakle, Miše hara Hrvatskom ligom, u prvenstvu ima učinak sto posto, devet od devet, bez primljenog gola.

- To je pokazatelj da je momčad uhvatila konce kako smo htjeli. Ozračje je među igračima odlično, tako je i u cijelom klubu - kaže Miše.

Ja sam prvi trener
No, još uvijek je privremeni trener. Barem službeno. Jer, predsjednik Peroš još se nije oglasio i kazao “Miše je Hajdukov trener do zime”. A neslužbeno Peroš i ostatak uprave Mišu tretiraju kao prvog trenera i ne pomišljaju na neko drugo rješenje. Ali, bilo bi dobro da to kažu javno. Ni Miši nije svejedno.

- Strpljiv sam, ali i to strpljenje je onako, nije na izmaku. Nije da se cijedi, strpljiv sam. Znam kako to ide, u karijeri sam se, i kao igrač, uvijek morao sam za sve izboriti. Pa, vi iz ovoga izvucite zaključak - zagonetno, ali ipak vrlo jasno kazao je Miše.

Još jednom je dao odgovor na sve priče o dolasku Avrama Granta i ostalih koji se spominju.

- Ja sam prvi trener Hajduka, tako će biti dok ne dođe drugi - kazao je Miše.

Radije Hajdukov trener razgovara o predstojećim dvobojima sa Slavenom Belupom. Prvenstvo pa četiri dana kasnije uzvrat kupa.

- Vodim dvadeset igrača, za prvenstvenu utakmicu ne mogu računati na kartonirane Pandžu i Strinića, ne znam što će biti s kaznom Jurice Buljata - rekao je Miše.

Ima Miše problema oko slaganja obrane, koja je pod Mišinom komnandom najjači Hajdukov adut. Kako stvari stoje, od standardnih stopera na raspolaganju ima samo Maloču.

- Eksperiment s Andrićem neću ponavljati. On mi je previše bitan u sredini terena. Možda posegnem za Aračićem, koji još nije zaigrao za Hajduk, imamo i Jozinovića - kaže Miše.

Cijeli Hajduk, nakon Dinamova postranja, gleda prema vrhu. Miše se nije dao navući na tanak led, prognozirati što momčad pod njegovim vodstvom može napraviti u posljednja tri kola. Ali, ima jasnu želju, koja se poklapa sa željama navijača.

- Normalno je da bih želio prestići Dinamo, Hajdukov cilj je uvijek biti prvi, osvajati trofeje. Tako je uvijek bilo i bit će, a to što neki drugačije misle nije me briga. Moji igrači za mene i moj stožer su najbolji - kazao je Miše.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr