DIV NA KOLJENIMA?

Mirko Novosel: Grad mora odlučiti želi li Cibonu ili ju ne želi!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mirko Novosel: Grad mora odlučiti želi li Cibonu ili ju ne želi!
21.06.2014.
u 08:15
Ode li Cibona u stečaj, vjerovnici se neće naplatiti jer nakon što joj je Grad uzeo nekretnine klub više nema ništa za stečajnu masu.
Pogledaj originalni članak

Kako li će Cibona izgledati na jesen? Hoće li klub uopće postojati? Pitanja su to koja si u nevjerici postavljaju Zagrepčani skloni košarci koji još ne mogu shvatiti da se u tom nekad velikom klubu tako loše gospodarilo da svaki dan iz ormara ispadne neki novi kostur. Netko je ovih dana kao mogućnost spomenuo predstečajnu nagodbu, no nju je već, na svoj način, obavio bivši sportski direktor Nikša Prkačin. Prka se sa 35 bivših Ciboninih igrača i trenera dogovarao o opraštanju dijela duga, no Prkine pregovaračke vještine su jedno, a kapacitet kluba da sve to realizira u dogovorenim rokovima nešto sasvim drugo.

Najteže je ovih dana v. d. direktora Domagoju Čavloviću koji s igračima neke stvari dogovara, ali iz Grada ne dobiva novac kojim bi dogovore realizirao. Zato se i dogodilo ovo s Amerikancem Blassingameom, koji je također odlučio otići, što potvrđuje i njegova odluka da se s Cibonom spori preko Fibe.

Osim preko Fibe, Cibonini vjerovnici pokušavaju utjerati dug i putem HKS-a, ali i hrvatskih sudova. Dakako, ništa od toga neće dobiti ako klub ode u stečaj i najniži rang natjecanja jer nakon nagodbe s Gradom o nekretninama klub više nema ništa za stečajnu masu.

– Stečaj bi predstavljao raspad kluba. Situacija je alarmantna i zato se na najvišoj gradskoj razini treba donijeti odluka. Je li ovom gradu Cibona potrebna i, ako jest, kakva Cibona. Ona koja će igrati samo hrvatsku ligu, ona za ABA ligu ili ona koja će jednog dana ponovo igrati europska klupska natjecanja? – apelira otac trofejne Cibone Mirko Novosel.

>> Darinko Kosor: Poraz uprave nakon velike pobjede igrača

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

CR
CrazyCat
20:12 21.06.2014.

Zašto bi se sportski klubovi trebali financirati gradskim novcem? Ako neki sport nikoga ne zanima, onda se ne treba niti igrati. Sve sportske klubove treba privatizirati pa neka svatko prati i financira ono što želi.

DI
diskasting
15:42 21.06.2014.

dada mohito sad kad se priča o ciboni spominješ nekakve naše novce?!?!?!???? od grada zagreba a kad mamić to isto radi s dinamom onda je to pravdanje i nekakvo opravdanje da institucije su u dinamo, dinamo nemre ništ pa kako to da gradska inspekcije naloži nešto udrugi dinamo i onda nakon dva dana na intervenciju bandića se mijenja rješenja i sad vjerovati tim institucijama da dinamo posluje bez problema u najmanju ruku sumnjivo.! jednostavno se zna mikulić ili kak se više zvao direktor je uništio cibonu i to mu je grad zagreb dopustio isto kak mamić radi u dinamu tak će i dinamo završiti! a građane grada se ništ ne pita kak smo si birali tak nas i zastupaju! a za tebe mohito isto vrijedi kak mamić mahne ti trčiš u tom smjeru! pusti nas purgere na miru da se obračunamo sa raznim bandićima i mamićima!

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
11:20 22.06.2014.

neka se spoje dinamo i cibona isto su napravili nogometni i košarkaški klub barcelona. naravno neće cobona promjeniti ime u dinamo ali spajanje u jedan veliki zagfebački brend bii bi dobra opcija . pa možda i mamić da koju kunu kak je svojedobno spasil odbojkaški klub mladost.