FREESTYLE LOPTANJE

Miran Pirner pobjednik hrvatskog Red Bull Street Style finala 2010.

Foto: VL
Miran Pirner pobjednik hrvatskog Red Bull Street Style finala 2010.
06.02.2010.
u 19:34
- Ovo natjecanje je prava stvar za freestyle nogomet u Hrvatskoj, i možemo samo rasti iz godine u godinu - kazao je pobjednik.
Pogledaj originalni članak

U blještavom ozračju City Centra one, pred petstotinjak gledatelja i brojnim prolaznicima, 20 najboljih hrvatskih freestyle loptača prikazalo je svoje akrobatske vještine. Publika je tijekom trosatne priredbe znala nagraditi nogo-čarobnjake aplauzima, kulminiravši oduševljenjem u završnoj „borbi” između dvojice favorita, Gabrijela Gavrića-Tomića i Mirana Pirnera.

- Ovo je jedan od ljepših dana u mome životu, od rujna 2008. čekao sam da ispravim pogrešku koja me tada koštala odlaska u Brazil na prvi svjetski Red Bull Street Style finale. Čestitam suparniku u finalu, mladi „Gabi” (16 godina) je zapravo bio bolji - s dozom samokritike govorio je 22-ogodišnji Zagrepčanin.

Samopouzdanje mu je raslo iz nastupa u nastup , hladnokrvno je i kreativno izbacivao protivnike u  tri „borbe” u knock-out fazi, no u finalu i on je osjetio tremu zbog velikog uloga – i velike uloge – jedinog hrvatskog nogometaša u Južnoj Africi ove godine.

- Slobodni stil izazovniji mi je od klasičnog nogometa. Nema trenera i suigrača – sam si s loptom na treningu. Zahvaljujem organizatorima i, u prvom redu, publici na nevjerovatnoj podršci - kaže Pirner, i dodaje:

- Ovo natjecanje je prava stvar za freestyle nogomet u Hrvatskoj, i možemo samo rasti iz godine u godinu.

Red Bull Street Style svoju je hrvatsku premijeru doživio prije dvije godine  na krovu jednog zagrebačkog hotela. Branitelj tog naslova  Nikola Aleksić danas je ispao u polufinalu, te je potom poražen i u malom finalu za 3. mjesto od Marija Babića.

Stil, kreativnost i kontrolu lopte ocijenjivalo je troje sudaca: Arijan Babičković (prvak Srbije), Kitti Szasz (najpoznatija mađarska streetstylerica) i Jurica Barać (BMX sportaš iz Osijeka).

Do svjetskog finala Pirnera očekuje još gotovo dva i pol mjeseca napornih treninga. U Cape Townu će se boriti „streetstyleri” iz 60 zemalja. Naslov svjetskog prvaka brani Sean Garnier iz Francuske.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.