VAL PROMJENA

Mijenja se nogometno pravilo koje je zbog koronavirusa potpuno izgubilo smisao!

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mijenja se nogometno pravilo koje je zbog koronavirusa potpuno izgubilo smisao!
26.05.2021.
u 22:58
Vremena su se promijenila i zato su nogometni čelnici odlučili nešto mijenjati.
Pogledaj originalni članak

Gol u gostima tijekom pandemije koronavirusa izgubio je na značaju jer tribine su bile prazne pa prednosti za domaćina nije bilo, a tako nešto otvorilo je prijašnje rasprave o njegovu ukidanju - i sad smo blizu uvođenja novog pravila!

Kako navodi britanski The Times, već u petak 28. svibnja službeno će na razini Uefe biti uveden ovaj novitet i gol u gostima postat će prošlost. Isprva se činilo da će biti ukinut samo ako je postignut u produžecima, ali čini se da će biti ukinut potpuno.

Inače, gol u gostima ne postoji u nekim natjecanjima i u doba iznimne profesionalnosti, jasnih pravila o stanju travnjaka i sličnom... jednostavno je izgubio svoj smisao. Jest, neke momčadi bolje igraju kod kuće, ali za dobrobit nogometa nekako djeluje da je bolje neka dalje idu oni koji zabiju više golova u dvije utakmice.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SI
sisavac
08:22 27.05.2021.

čekamo da se uvede pravilo da dalje može ići i onaj sa manje zabijenih golova, da se i tu riješi problem diskriminacije... zabraniti hat-trick, davanje više od 3 gola u utakmici, brzo trčanje, jake udarce, visoke golmane.. omogućiti da slabije momčadi mogu igrati i sa 15 igrača, sve dok ne poravnaju rezultat. svašta. pravilo gola u gostima nikad nije imalo smisla, to nema ni jedan pravi sport, osim nogometa, u kojem se uvijek vrtilo najviše novca, i uvijek pomagalo jačima da imaju više šansi doći dalje u natjecanju. otkad ima velika petorka više povlastica, manji klubovi imaju puno manje šanse doći u završnicu bilo kojeg uefa natjecanja. zašto ne bi u skupinama mogli igrati klubovi iz iste zemlje? sve klubove u jednu kantu, i izvlačiti ih, ko zečeve, pa kome obojci, kome opanci. ako već imaju privilegiju izbjegavati pretkola, jer kao imaju visoke koeficijente (koji im ovakvim sustavom mogu samo rasti), uzeti im privilegij dodatne zaštite, poludirigiranog ždrijeba. nakon 3 sezone ukidati sve koeficijente, gledati samo sezonu ili dvije unatrag, to bi donijelo malo više vjetra i neizvjesnost. meni je nogomet sve manje zanimljiv, ako svake godine već od četvrt finala gledam 90% istih klubova. ukinuti financijski fair play, on je ionak uveden da se zaštite stari moćni klubovi od novih sa jakim financijerima. uvesti salary cap, i to je to.

IV
ivica93
00:29 27.05.2021.

e moj novinarcicu. i inace bi prosao dalje onaj tko zabije vise golova. gol u gostima bi se gledao samo kad bi zabili jednako golova 1:1 2:2 prolaze dalje ovi koji su u gostima zabili 2. mene bi bilo sram takav clanak napisati i jos uzeti lovu za njega 🤦