PETAR METLIČIĆ:

Šebetić neće moći sam, a bez ljevaka treba dobra taktika

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
PPD Zagreb
Foto: Robert Anic/PIXSELL
PPD Zagreb
Foto: Robert Anic/PIXSELL
PPD Zagreb
Foto: Robert Anic/PIXSELL
PPD Zagreb
Foto: Robert Anic/PIXSELL
PPD Zagreb
Foto: Robert Anic/PIXSELL
PPD Zagreb
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
07.02.2015., SD Gradski vrt, Osijek - SEHA liga, 14. kolo, RK PPD Zagreb - Vardar Skopje. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
16.12.2014., SD Kutija sibica, Zagreb - 12. kolo GSS Seha lige, RK PPD Zagreb - HC Meskov Brest. Trener Veselin Vujovic. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
21.11.2015.
u 10:00
Još jedan rukometni 
spektakl u Areni. Stiže jaki Flensburg (19 sati, HRT2), a PPD Zagreb će igrati bez Stepančića koji čeka operaciju
Pogledaj originalni članak

Od sedam utakmica ove sezone u skupini Lige prvaka, Luka Stepančić bio je najbolji strijelac PPD Zagreba u četiri (Kiel i Wisla kod kuće, te Celje i Beşiktaş u gostima), u dvije (Veszprem kod kuće i Flensburg u gostima) bio je drugi strijelac kluba, dok je jedino "zakazao" na gostovanju kod PSG-a kada je bio tek peti strijelac svog kluba. Prošle sezone Stepančić je u 14 utakmica Lige prvaka bio najbolji strijelac kluba samo četiri puta. Najviše puta je najbolji strijelac bio Zlatko Horvat, desno krilo – šest puta.

Šebetić dobar u obrani, ali...

Luka je bio je izuzetno bitan igrač zagrebaša na početku ove sezone. I bez njegovog učinka, a sa 36 pogodaka bio je najbolji strijelac kluba, Veselin Vujović, trener zagrebaša, morat će tražiti pobjedu protiv jakog njemačkog Flensburga (Arena, 19 sati).

- Luka je ove sezone bio važan u igri PPD Zagreba. Baš je jako podigao nivo svojih igara u odnosu na prošle sezone. Bio je i važan igrač za Europsko prvenstvo u Poljskoj - rekao je Pero Metličić, jedan od najboljih hrvatskih desnih vanjskih pucača, danas trener reprezentacije.

Na pitanje može li PPD Zagreb bez njega pobijediti Flensburg i kako će Veselin Vujović nadomjestiti Luku u utakmicama koje slijede, dok ne dođe pojačanje, Metličić spremno odgovara.

- Daleko od toga da Luka neće nedostajati. No, vjerujem da će Šebetić biti dostojna zamjena. Uostalom, riječ je o reprezentativcu Hrvatske. U obrani Šebetić neće igrati ništa slabije od Stepančića. U napadu je Stepančić bolji, no treba i Šebetiću dati pravu priliku. Znam da je teško očekivati da će dečko igrati 60 minuta u istom, dobrom ritmu. Trebat će mu predah. S obzirom na to da u klubu nemaju više ljevaka, na toj poziciji igrat će netko od dešnjaka. Hoće li to biti Obranović, Josip ili Tonči Valčić ili pak Pavlović, odlučit će trener Vujović. Inače, kada momčad ostane bez desnog vanjskog pucača onda obično trener pronađe nekakvo dobro taktičko rješenje - istaknuo je Metličić.

Nekad dovoljan jedan ljevak

U prijašnjem sistemu Kupa prvaka, kada je moglo u zapisniku biti prijavljeno samo 12 igrača, igrao bi samo jedan desni vanjski.

- To su bila neka druga vremena. Nije se igralo srijeda-subota, bilo je puno, puno manje utakmica u Europi. Bilo je i puno manje ozljeda. Danas se igra svaki drugi dan, svaka momčad mora imati velik izbor igrača pa je normalno da igraju po dva desna vanjska igrača. Najgore što se može dogoditi je to da momčad ostane bez ijednog ljevaka. Onda je panika. Jer, s dešnjakom na mjestu ljevaka lopta nikako ne može ići brže. Napad se uspori, što daje priliku suparničkoj obrani da se puno bolje posloži i brani - zaključio je Metličić.

Vranješ: Nisam se stigao pripremiti

Ljubomira Vranješa, trenera Flensburga, brine jedna stvar uoči današnjeg gostovanja u Zagrebu.

- Nisam stigao taktički pripremiti momčad za PPD Zagreb. U srijedu navečer igrali smo u Hannoveru, u četvrtak je bio opuštajući trening, a jučer smo već putovali u Zagreb. Dakle, od utakmice do utakmice imao sam samo jedan pravi trening. Jučer navečer u Zagrebu. I to trening koji su sigurno dobro gledali ljudi iz suparničkog kluba - istaknuo je Ljubo.

Bez obzira na to što neće igrati Stepančić, Šušnja i Šandrk, Vranješ upozorava:

- To je i bez njih jako dobra momčad. Uostalom, i mi imamo problema s lakšim ozljedama. Upitan je nastup Bogdana Radivojevića, ali i šefa obrane Tobiasa Karlssona - zaključio je Vranješ.

>> Neću ići od kuće do kuće i zvati navijače, ali nam trebaju

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.