UEFIN IZBOR

Messi izvisio, Ronaldo, Bale ili Griezmann bit će najbolji nogometaš Europe

Foto: Joe Giddens/Press Association/PIXSELL
Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/Pixell
Cristiano Ronaldo - Eduardo
Foto: Reuters/PIXSELL
Football Soccer - Portugal v France - EURO 2016 - Final - Stade de France, Saint-Denis near Paris, France - 10/7/16 Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates with the trophy after winning Euro 2016 REUTERS/Michael Dalder Livepic
05.08.2016.
u 13:42
Osim Messija, koju je ovu nagradu dobio kada je prvi put dodijeljena 2011. godine i zatim 2015. te Ronaldom, dobitnikom 2014., najboljim igračem Europe proglašeni su još Španjolac Andres Iniesta 2012. i Francuz Franck Ribéry 2013.
Pogledaj originalni članak

Portugalac Cristiano Ronaldo i Velšanin Gareth Bale, obojica igrači Real Madrida te Francuz Antoine Griezmann iz Atletico Madrida finalisti su izbora za najboljeg nogometaša u Europi, objavila je danas UEFA. 

Cristiano Ronaldo, dobitnik nagrade 2014. godine, koji je s Realom osvojio Ligu prvaka, a zatim naslov europskog prvaka s Portugalom, favorit je za osvajanje ove titule.

Bale, njegov suigrač u Kraljevskom klubu također je osvojio Ligu prvaka, a s Walesom je stigao do polufinala Eura u Francuskoj.

Griezmann je pak s Francuskom stigao do finala Eura na kojem je proglašen najboljim igračem turnira i najboljim strijelcem, a sa svojim klubom Atleticom je bio finalist Lige prvaka. S Atleticom, za kojeg je od 2014. godine zabio 57 golova, je produljio ugovor do 2021. godine.

Dobitnik ove nagrade bit će poznat 25. kolovoza kada će biti održan ždrijeb za skupine Lige prvaka. 

Novinari iz 55 asocijacija, koje su članice UEFA-e, izabrali su najprije 10 finalista, a dvostrukog dobitnika ove nagrade igrača Barcelone Argentinca Lionela Messija stavili na peto mjesto iza njegovog suigrača Luisa Suareza, najboljeg strijelca španjolskog prvenstva. 

Osim Messija, koju je ovu nagradu dobio kada je prvi put dodijeljena 2011. godine i zatim 2015. te Ronaldom, dobitnikom 2014., najboljim igračem Europe proglašeni su još Španjolac Andres Iniesta 2012. i  Francuz Franck Ribéry 2013.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LU
lukivoda
15:01 05.08.2016.

Postoji samo jedan doktor nogometa bez obzira na načine kako se dodjeljuju nagrade a to je Messi.Gledao sam uživo još i Pelea u Maksimiru te sve druge umjetnike nogometa ali Messi je najbolji igrač svih vremena i neznam dali bum gledati nekog boljeg do kraja života jer tak dugo mogu živjeti samo UDBAši poput Manolića.

MG
mgodek2
15:50 05.08.2016.

Sve te izmišljene i nezaslužene titule (u posljednje vrijeme, mislim) ne dsa su smiješne one su ustvari tužne i jasno pokazuju nda i tu vlada samo novac; a Real je tu nedodirljiv. Njima čak ne smeta da je Barcelona u posljednjih 8 prvenstava Španjolske (Messijeva era!) osvojila čak 6 a Real tek jedno(sic!), Ne smeta ni to što je papa Franjo izjavio da je Messi najbolji igrač svih vremena. A papa ne laže!!

JO
josip
14:12 05.08.2016.

koja namjestaljka