Ništa od spektakla

Medveščak odustao od igranja u Areni: Ispričavamo se navijačima!

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Medveščak odustao od igranja u Areni: Ispričavamo se navijačima!
18.12.2014.
u 12:06
''Sagledavši financijsku konstrukciju projekta te sve troškove koje bismo bez podrške Grada morali sami financirati uz pomoć naših navijača i posjetitelja, odgovorno smatramo kako nakon pet godina na žalost moramo odustati od hokejskog spektakla"
Pogledaj originalni članak

Ništa od spektakla ove sezone, KHL Medveščak i službeno je objavio da je odustao od igranja u Areni! Uglavnom se radi o razlozima financijske prirode, a klub se oglasio priopćenjem vezanim uz cijeli ovaj slučaj.

"Obzirom na smanjenja proračuna Grada Zagreba za sport i sportska događanja u 2015. godini, čime Grad Zagreb više nije u mogućnosti partnerski podržati igranje hokejskih utakmica u Areni Zagreb kroz model tzv. 'sportskih dana' u rasporedu korištenja Arene Zagreb, KHL Medveščak Zagreb, zaključio je slijedom politike odgovornog vođenja kluba, kako nije u mogućnosti odigrati najavljene hokejske utakmice u sklopu spektakla PAN ARENA ICE FEVER u siječnju 2015. u Areni Zagreb. 
 
''Sagledavši financijsku konstrukciju projekta te sve troškove koje bismo bez podrške Grada morali sami financirati uz pomoć naših navijača i posjetitelja, odgovorno smatramo kako nakon pet godina na žalost moramo odustati od hokejskog spektakla PAN Arena Ice Fever u Areni Zagreb. Kod donošenje odluke vodili smo se odgovornošću i željom da ne narušimo financijsku stabilnost kluba i njegovu budućnost. Ujedno, ne želimo u ovom slučaju previsokom cijenom ulaznice od najmanje 350 kuna na više, a čime bismo eventualno pokrili novonastali trošak najma Arene bez partnerske podrške Grada, naštetiti našim navijačima. Ovdje se ne radi o nedostatku budžeta ili neimanju novca za događaj, budući da ova sredstva, a nastavno na dosadašnje partnerstvo s Gradom, nisu bila niti planirana niti predviđena te se stoga nisu niti mogla organizirati u ovom roku. Naime, utakmice u Areni bile su planirane na dosadašnjem partnerskom modelu Grada i Kluba iz prijašnjih sezona i bazirane su na besplatnim 'sportskim danima' korištenja Arene, shodno čemu dodatna financijska sredstva za najam Arene nisu niti bila potrebna'', izjavio je glasnogovornik i voditelj posebnih projekata Medveščaka Ranko Vučinić i pojasnio:
 
''Grad Zagreb je do sada, do smanjenja sportskog proračuna, u projektu Arena Ice Fever sudjelovao na način da je za događaj partnerski osiguravao točnije ustupao tzv. 'sportske dane' po kojima, zbog vrijednosti projekta u smislu njegove turističke i sportske atraktivnosti, klub ima pravo koristiti Arenu bez plaćanja najma, ali uz obavezu plaćanja troškova tehničke podrške. U tom organizacijskom obliku Medveščak je osiguravao i financirao najam opreme za izradu leda te postavljanje i održavanje leda u Areni budući ona nema sustav za led, kao i cjelokupnu organizaciju utakmica uključujući međunarodnu promociju, televizijski prijenos utakmica i slično.'' 
 
Medveščak je svoj prvi Arena Ice Fever organizirao u siječnju 2011. godine. Bilo je to ujedno i prvi puta da se u Areni Zagreb, izgrađenoj za potrebe svjetskog rukometnog prvenstva, postavila ledena površina. Tehnologija za izradu leda, budući da dvorana pri samoj izgradnji nije bila opremljena niti pripremljena za postavljanje ledenih površina, dovezena je iz nekoliko europskih zemalja. Događaj se nastavio organizirati svake godine, već tradicionalno u siječnju. Prošle sezone (2013./2014.), prve u kojoj je zagrebački Medveščak igrao u rusko-europskom KHL prvenstvu, događaj je organiziran u dva dijela – u prosincu i u siječnju. 
 
''U dosadašnjim sezonama, utakmice hokeja u Areni Zagreb uživo je vidjelo oko 350,000 gledatelja koji su osim iz svih dijelova Hrvatske dolazili i iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Italije, susjedne BiH i Srbije, a zabilježeni su i posjeti gledatelja iz Australije, Kine i s Novog Zelanda. Zbog Arene i hokeja u Zagreb su stizali i navijači iz Sjeverne Amerike i Skandinavije, a posljednje sezone stigli su i navijači i posjetitelji iz Rusije, prateći svoje momčadi. Utakmice u Areni su dakle, prije svega bila veliki društveno-sportski događaj i sportski  spektakl. Također, utakmice iz Arene jedan su od prvih domaćih sportskih događaja koje su domaća, ali i europske i ruske televizije prenosile u HD formatu'', istaknuo je Vučinić i dodao:
 
''Drago nam je da smo u svega nekoliko godina uspjeli stvoriti toliko kvalitetan i toliko tražen događaj koji je osim kluba iznimno doprinio kako imidžu same Arene, tako i grada Zagreba. Naravno da nam je žao da ove godine ne možemo u Arenu i ovo nije bila nimalo laka odluka. No, mi klub vodimo odgovorno što nam je cilj i u budućnosti. To je također i u interesu našeg partnera Pana koji je imao razumijevanja za cijelu ovu situaciju i kojem je također, kao našem dugogodišnjem partneru, uspješno funkcioniranje kluba prioritet. Dio programa i sadržaja koji smo s Panom ove sezone namijenili navijačima i posjetiteljima u Areni Zagreb, realizirat ćemo na našim utakmicama u Domu sportova. Također, u ovom trenutku razmatramo kako dio planiranih klupskih sredstava namijenjenih Areni iskoristiti u korist kluba i naše zajednice – dovođenjem nekog pojačanja za završnicu sezone ili pak za pomoć zajednici i potrebitoj djeci kroz našu Humanitarnu zakladu.''
 
Medveščak će utakmice 17., 20, i 22. siječnja 2015., najavljene za Arenu Zagreb, odigrati u Domu sportova. 
 
''Prethodnih sezona iz Doma sportova u Arenu Zagreb odlazili smo zbog organizacije ATP teniskog turnira Zagreb Indoors. Zahvaljujući susretljivosti i razumijevanju gospodina Horvata i svima uključenima u organizaciju ATP turnira, sve utakmice najavljene za Arenu Zagreb odigrat će se u Domu sportova, Proces demontaže leda započet će odmah nakon utakmice 22. siječnja kako bi zajedno s vodstvom i djelatnicima Doma sportova i organizatorima ATP-a na vrijeme pripremili dvoranu za turnir u kraćem roku nego li je to bio slučaj prethodnih sezona'', pojasnio je Vučinić način na koji će utakmice hokeja umjesto u Areni biti odigrane u Domu sportova, unatoč vrlo bliskim terminima posljednje siječanjske hokejske utakmice i početka ATP turnira te napomenuo:
 
''Mi imamo potpuno razumijevanje prema odluci Grada i prenamjeni sportskih proračunskih sredstava u druge, za grad eventualno važnije projekte. Istovremeno vjerujemo da i naši navijači i svi zainteresirani za utakmice u Areni Zagreb imaju razumijevanja za našu odluku i da shvaćaju kako bi  eventualnim neprofesionalnim i neodgovornim odlukama i organizacijom ovog događaja bez partnerstva Grada doveli klub u financijsku opasnost.''   
 
Svim kupcima novac od ulaznica će biti vraćen u cijelosti na sljedeći način: 
 
Svi kupci koji su kupili ulaznice na blagajni Doma Sportova, mogu dobiti povrat novca uz predočenje ulaznica na blagajni Doma sportova u subotu 20. 12.  i  nedjelju 21. 12. od 12:00 do 17:00 sati i u ponedjeljak 22. 12., na dan utakmice od 16:00 sati do kraja utakmice na blagajni Doma sportova i u predvorju Doma sportova. Ulaznice mogu zamijeniti i za jednu od narednih utakmica u Domu sportova do kraja 2014./2015. sezone uz uvjet zamjene ulaznica do 15. 01. 2015. na blagajni Doma sportova tijekom utakmica.       
                                                       
Svi kupci koji su ulaznice kupili preko sistema Ticketshop, mogu ih vratiti na prodajno mjesto gdje su ih kupili i dobit će povrat sredstava na prodajnom mjestu. Ulaznice mogu zamijeniti i za jednu od narednih utakmica u Domu sportova do kraja sezone 2014./2015. uz uvjet zamjene ulaznica do 15. 01. 2015. na blagajni Doma sportova tijekom utakmica.
 
Svim kupcima koji su ulaznice kupili putem interneta (www.ticketshop.hr), Ticketshop će automatski izvršiti povrat sredstava na račun, odnosno karticu, a za dodatna pitanja kupci se mogu obratiti na e-mail support@ticketshop.hr. Moguće je zatražiti i zamjenu ulaznica za jednu od narednih utakmica u Domu sportova do kraja sezone 2014./2015., uz uvjet zamjene ulaznica do 15. 01. 2015. Nove ulaznice mogu se zatražiti putem emaila na support@ticketshop.hr ili tickets@medvescak.com. 
 
KHL Medveščak Zagreb ispričava se svim navijačima i posjetiteljima koji su već kupili svoju ulaznicu i koji su na bilo koji način zahvaćeni ovom odlukom. Klub  zahvaljuje svim navijačima na povjerenju i podršci".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

BI
biser1919
12:25 18.12.2014.

koliko mamić plaća najam maksimira? koja jednakost, netko je povlašten a netko diskriminiran,

Avatar Point_of_view
Point_of_view
11:33 23.12.2014.

Bolje da ste odustali od Arene. Trenutno vam je i "Ledena" poluprazna. Samo bi se osramotili. Dok ste igrali EBEL dolazili su vam susjedi iz Ljubljane, Jesenica, Graza, Klagenfurta, Villacha, Beca... jer su "ICE FEVER" cijenili i voljeli. Ovako, tesko da ce tisucu Rusa iz Vladivostoka "zapalit" avionom za Zagreb. Vodstvo kluba treba poraditi na tome, kako bez Gazproma osigurati budget od 4-5 mio. eura. Taj novac bi bio dovoljan da se Medeki ravnopravno bore za prvaka EBEL-a.Treba priznati gresku i vratiti se u EBEL. Pokusali ste, ne ide i to je to.

MA
MagnusJohnson
12:15 18.12.2014.

Drugim riječima, Bandić vam je osigurao dvoranu, sad kad je on out, nema vam tko dati lovu. Tko zna kakve su tu sve muljaže bile.