SOČI ZPOI

Medalja mi je bila na dohvat ruke, ali sreća me napustila

Foto: Damir Senčar
Medalja mi je bila na dohvat ruke, ali sreća me napustila
19.03.2014.
u 15:15
- Prvu vožnju bio sam prvi s 1,61 sekundom ispred Japanca Takeshija Suzukija. Medalja mi je bila na dohvat ruke, ali u drugoj vožnji su se stvorile rupe na stazi i izletio sam - komentirao je Sokolović.
Pogledaj originalni članak

­- Hrvatska se prvi put borila za medalju na zimskim paraolimpijskim igrama i da je bilo malo više sportske sreće, ovojili bi ju – komentirao je Ratko Kovačević, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora nakon dolaska hrvatske reprezentacije iz Sočija.

Na zračnoj luci Pleso dočekani su izmoreni sportaši Dino Sokolović i Damir Mizdrak te ostatak delegacije. Sve nade polagale su se u Dinin slalom, a nastupio je u još tri discipline. Nakon 9. mjesta u prvoj vožnji super G­a, diskvalificiran je u drugoj zbog krivog veza između sjedišta i skije, a u kombinaciji je promašio vrata. Slalom je obećavao, međutim, kaže, nedostajalo je sreće.

­- Prvu vožnju bio sam prvi s 1,61 sekundom ispred Japanca Takeshija Suzukija. Medalja mi je bila na dohvat ruke, ali u drugoj vožnji su se stvorile rupe na stazi i izletio sam - komentirao je Sokolović koji se morao pomiriti samo s 12. mjestom u veleslalomu.

­- Očekivali smo puno, išli na sve ili ništa. Na žalost nismo ostvarili ono što smo planirali, ali bilo je lijepo ta dva, tri sata između prve i druge vožnje – dodao je njegov trener Luka Dobrinić.

Ipak, naš drugi skijaš Damir Mizdrak svojim je plasmanom više nego zadovoljan.

­- Moje je da prođem kroz cilj i opravdam pozivnicu kojom mi je omogućen odlazak na igre – rekao je prije odlaska u Soči. U slalomu je bio posljednji na 11. mjestu što je ujedno i najbolji hrvatski plasman u povijesti ZPOI.

 Za razliku od Dine, ja sam imao sreće. Na startu nas je bio osamnaest, a onda ih je sedam izletjelo i jedan je diskvalificiran. Za sada mogu samo reći da mi je ovo veliki poticaj za dalje, još uvijek sam pod dojmom – rekao je Damir koji je skijao s vodičem Lukom Debeljakom u kategoriji slijepih i slabovidnih. Također je bio 14. u veleslalomu.

Organizacijom u Sočiju su zadovoljni. Kažu, da iz Hrvatske nisu dobivali informacije o sukobu na Krimu, ne bi ni znali što se događa u regiji. Jedino na što nisu mogli utjecati bilo je vrijeme – kiša i 15°C, koje se smilovalo tek nakon natjecanja kada je napadalo 20­30 cm snijega.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.