Uspješan sastanak u Luksemburgu

Mateša ishodio ukidanje suspenzije hrvatskoj odbojci

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Mateša ishodio ukidanje suspenzije hrvatskoj odbojci
05.08.2010.
u 18:16
HOO preuzima sva dugovanja, a privremeno i funkciju saveza, dok novoosnovana Hrvatska odbojkaška udruga ne bude primljena
Pogledaj originalni članak

Europski odbojkaški savez (CEV) ukinuo je suspenziju hrvatskim reprezentacijama i klubovima. To je rezime sastanka Andrea Meyera, predsjednika CEV-a, i Zlatka Mateše, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora. Razgovori u Luksemburgu potrajali su nešto manje od tri sata.

- Dogovoreno je da se sve obaveze prema CEV-u zasad rješavaju preko Hrvatskog olimpijskog odbora koji će biti jedini odgovoran za provedbu natjecanja kako reprezentacija tako i klubova u europskim kupovima - rekao je Zlatko Mateša.

Hrvatski olimpijski odbor za početak će podmiriti sva dugovoanja Hrvatskog odbojkaškog saveza u stečaju prema CEV-u, a Miroslav Aksentijević, izbornik ženske reprezentacije, moći će odahnuti i u Osijeku krenuti s pripremama za kvalifikacijske utakmice sa Belgijom za odlazak na EP.

- Važno je da će novoosnovana Hrvatska odbojkaška udruga, koju ćemo uskoro primiti u HOO imati pravo na sportsko nasljeđe prijašnjeg Saveza. Sve domaće certifikate za igranje izdavat će HOO, a one međunarodne izravno CEV - istaknuo je Mateša.

Hrvatska ženska reprezentacija ostala je i ždrijebu za svjetsko prvenstvo koje krajem listopada počinje u Japanu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.