ŠIRIĆEVA OSTAVKA

Mateo Beusan bit će novi povjerenik za suce

18.11.2008.
u 18:04
Pogledaj originalni članak

Komisija Zbora nogometnih sudaca (Djedović, Poljak, Šupraha, Puljiz, Peraić, B. Mamić) prihvatila je ostavku povjerenika za suđenje 1. HNL-a Željka Širića i odmah Izvršnom odboru predložila novoga šefa - Dubrovčanina Matea Beusana (57). Naravno da je prijedlog blagoslovio i predsjednik HNS-a Vlatko Maković, te već čestitao Beusanu na novoj funkciji. Preostalo je samo da ga potvrdi i Izvršni odbor HNS-a.

Strah i trepet sudaca, kao HTV-ovo Oko sokolovo, prvi put preuzima tu nezahvalnu dužnost. Nekada je bio povjerenik za suce u 1. malonogometnoj ligi.

- Moj posao na HTV-u nije u koliziji s tom funkcijom. Da postoji bilo kakva pravna prepreka, ne bih pristao na to da budem povjerenik, jer se ne namjeravam povući s HTV-a - kazao je Beusan.

Tvrdi da se ipak veseli što će sada i konkretnim potezima moći pomoći sudačkoj organizaciji i HNS-u. Najvjerojatnije će već za 17. kolo Prve HNL delegirati suce, a do proljetnog dijela prvenstva neće biti radikalnih poteza. Njegov rad, kao i do sada, kontrolirat će sudačka komisija.

- Želim uvesti europski štih u našu sudačku organizaciju. No, neću se žuriti, imam dovoljno vremena da za drugi dio prvenstva pripremim nove prijedloge - zaključio je Beusan, koji će listu glavnih sudaca smanjiti s 21 na 18.

Pogledajte na vecernji.hr