Ultra otjerala bijele s Poljuda

Mario Maloča za mizernih 75 tisuća eura napustio Hajduk

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Mario Maloča za mizernih 75 tisuća eura napustio Hajduk
07.07.2015.
u 12:28
Nema zarade - novac od Ultra festivala neće ići na račun kluba, nego Grada
Pogledaj originalni članak

Gužva je u Poljudu, ali nema to veze s nogometnim klubom Hajduk. Sve je u pripremi za veliki festival Ultra (elektronička glazba), koji se idućeg vikenda održava na splitskom stadionu. Strahuje se kakav će travnjak biti nakon trodnevnog koncerta, a jedini dodir s nogometom su treninzi prve momčadi na pomoćnom travnjaku. Sve drugo je u znaku postavljanja impresivne pozornice i svjetlosnih efekata...

Selidba u Dugopolje

Zanimljivo, Hajduk uoči uzvrata prvog pretkola Europske lige protiv Sillamäe neće uopće trenirati na travnjaku u Dugopolju na kojem se igra utakmica. Prema trenutačnom rasporedu, momčad se u srijedu navečer, negdje oko 21.30 sati, seli u hotel Katarina u Dugopolju. Ali, travnjak će zato oprobati Estonci. Nakon uzvrata Hajduk se neće ni vraćati u Poljud, nemoguće je trenirati na pomoćnom terenu, pa će se za derbi s Dinamom i start prvenstva mladići Damira Burića spremati u Dugopolju. A kad smo već kod Ultre, u poljudskim šaputanjima može se čuti kako je Grad od organizatora naplatio oko 100 tisuća eura. U prvotnoj varijanti taj je novac trebao ići na račun Hajduka, ali kako postoji dug za onaj famozni kredit i nešto komunalija, Grad je dio potraživanja naplatio od Ultre.

Inače, urede Hajduka pohodio je, sada već bivši kapetan, Mario Maloča. Još prije dogovorio je sve s poljskom Lechijom iz Gdanjska, sada je raskinuo ugovor s Hajdukom. Bijeli bi trebali inkasirati oko 75 tisuća eura, Maloča im je oprostio dug za plaće. Nije baš neka zarada od igrača koji je imao još godinu ugovora, a ne tako davno Hajduk ga je prodavao za 2,5 milijuna eura. Nije poznato hoće li Maloča biti u isplati onih 100 tisuća eura koje je predsjednik Marin Brbić obećao igračima za izboreno igranje u Europi. Na službenim klupskim stranicama Hajduk se biranim riječima oprostio od Maloče.

Protjerani kapetan

Prilično fin oproštaj za igrača kojeg su doslovno protjerali iz kluba. Maloča je eliminiran krajem sezone, i to na vrlo ružan način. Rijetko kada se Hajduk tako obračunao s nekim svojim kapetanom. Maloča je za Hajduk odigrao 233 službene utakmice, što je za ovo vrijeme impresivna brojka. A Maloča nije želio ulaziti u rasprave, na službenim klupskim stranicama ionako ne može izaći neka loša riječ koju zasigurno ima za vladajuće strukture.

– Igrajući osam godina u Hajduku, proživio sam najljepše trenutke u životu. Već kad sam zaigrao za prvu utakmicu u dresu Hajduka, to je za mene bilo ostvarenje snova, a sve poslije toga bio je pravi užitak – među ostalim u svom obraćanju kazao je Maloča.

>> 'Naš Hajduk' ponovno izgubio, Visoki sud presudio u korist Lokomotive

>> Torcida najavljuje invaziju na Maksimir, BBB-i još uvijek šute!

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LI
liskovaca
14:19 07.07.2015.

u što se moj Hajduk pretvorio......

Avatar germanikus
germanikus
15:47 07.07.2015.

Nije tako ni loše...dortmund nudi Janeza Krampla besplatno pa ga ni Mongolima ne mogu uvaliti!

KZ
krsto zekanovic
17:17 07.07.2015.

Emoj Hajduce navjam za tebe nimanje nivise 58godina paosi na niske grane.J.... klub kad snjim upravlja ulica i jedna Torcida kojaje ispred kluba koja moze nalozit da igraci nesmu istrcat na teren.Nikad vise na zelenu granu.Tkoje taj Buric zivim u Hamburgu nikad nisam cuja iprocita daje netkog trenir jest neke juniore u Freiburgu Bok.