Vegeta Croatia Open

Marin Čilić riješio Dolgopolova, za naslov s Granollersom!

Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
Marin Čilić riješio Dolgopolova, za naslov s Granollersom!
14.07.2012.
u 22:27
Hrvatskom je tenisaču bilo dovoljno samo sat i 21 minuta igre za pobjedu 7:5, 6:2.
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić ušao je u svoj drugi uzastopni finale u Umagu! U polufinalu ovogodišnjeg Vegeta Croatia Opena pobijedio je lanjskog krvnika u finalu, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova 7:5, 6:2 za samo sat i 21 minutu igre.

U meč je bolje ušao Marinov protivnik, poveo 3:1, no ubrzo se naš najbolji tenisač vratio u meč, a kod vodstva 6:5 oduzeo je još jednom servis branitelju naslova i poveo s 1:0 u setovima. Drugi je set odmah otvorio breakom koji mu je priskrbio vodstvo 2:0, nametnuvši tako pritisak Dolgopolovu koji je postajao sve nervozniji, a meč je Čilić završio slično kao i prvi set - oduzimanjem servisa Dolgopolovu. U finalu će igrati sa Španjolcem Marcelom Granollersom koji je u prvom današnjem polufinalu pobijedio sunarodnjaka Fernanda Verdasca 6:2, 6:7, 6:1 za više od tri sata igre.

Finale je na rasporedu sutra (nedjelja) u 20 sati, a Čilić ima priliku postati prvi hrvatski osvajač umaškog turnira nakon 1990. i pobjede Gorana Prpića.

- Kao što sam spominjao i prije meča, Dolgopolov je stvarno neugodan igrač, počeo je agresivno, pogađao je dosta na moj prvi servis... Nametnuo je jak pritisak od početka, ali ubrzo sam to smirio i pronašao svoju igru. Ne mislim da sam igrao krivo, jedino što je on pogađao. U glavi mi je bilo samo da ga natjeram da igramo duže poene. Taktički sam jako dobro odigrao završnicu prvoga seta - istaknuo je Marin i osvrnuo se na svoje probleme s prvim servisom.

- Teško mi je igrati po noći, drugačiji su uvjeti, mrak me malo izbaci iz ritma. Kad serviram i bacim lopticu prema gore smeta me taj mrak. A znao sam da mi ne može nauditi ako budem dobro servirao na drugom servisu.

O sutrašnjem protivniku dosta zna.

- Pratio sam gotovo cijeli njegov meč s Verdascom, Granollers je dobar taktičar, igra pametno, čeka svoje prilike. Može biti neugodan, ali znam ga dobro, igrali smo nekoliko puta i nadam se da ga mogu pobijediti. Važna je koncentracija sutra tijekom cijeloga meča - istaknuo je hrvatski tenisač koji je prokomentirao i stalne prigovore ukrajinskog tenisača.

- Pokušavao sam ne slušati njegove prigovore, koncentrirati se na svoju igru. Tražio je da se polije teren s vodom kako bi se usporila podloga, ja to nisam tražio, uostalom vodio sam. Mislim da je on samo tražio izliku - ističe Čilić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Glina74
Glina74
06:51 15.07.2012.

ako pobijedi hrvata ???????????????? odmah je večernjem krvnik hhahahahahahahahah

KR
krokodil28
08:34 15.07.2012.

15.07.2012. u 06:51h grgo03 je napisao/la: ako pobijedi hrvata ???????????????? odmah je večernjem krvnik hhahahahahahahahah ------------------------------- grgo03 idi na srpski portal pa se tamo iživljavaj do mile volje.Oval portal nije za ljude koji to nisu.Hajde petama vjetra jedino ako nisi u čoporu onda ste "jaki".

OB
-obrisani-
23:53 14.07.2012.

bravo cilicu