TEŠKA SITUACIJA

Mariju Šarapovu napuštaju najveći sponzori: Žao nam je što to moramo učiniti

Foto: Reuters/PIXSELL
Marija Šarapova
Foto: Reuters/PIXSELL
Marija Šarapova
Foto: Reuters/PIXSELL
Marija Šarapova
Foto: Reuters/PIXSELL
Marija Šarapova
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
Marija Šarapova
09.03.2016.
u 08:05
'Tužni smo i iznenađeni zbog ovih informacija o Šarapovoj. Odlučili smo suspendirati sponzorstvo dok traje istraga.'
Pogledaj originalni članak

Samo dan nakon što je objelodanila da je pala na dopinškoj kontroli, Marija Šarapova počela se suočavati s posljedicama svoje (ne)namjerne nesmotrenosti. Jedan za drugim počeli su joj otkazivati sponzori. Najprije američki gigant u proizvodnji sportske opreme Nike, potom švicarski proizvođač satova TAG Heuer, pa njemački proizvođač automobila Porsche...

Ne navode se točni iznosi sponzorstava koja su suspendirana, ali zna se da se radi o milijunskim dolarskim svotama na godišnjoj razini (samo od Nikea navodno četiri milijuna).

Procjenjuje se da je lijepa i uspješna 28-godišnja Ruskinja samo od tenisa (ima ona i privatni biznis) dosad zaradila oko 200 milijuna USD (samo od turnirskih nastupa 36,7 milijuna) i po tome je najbolje plaćena sportašica današnjice.

– Tužni smo i iznenađeni zbog ovih informacija o Šarapovoj. Odlučili smo suspendirati sponzorstvo dok traje istraga – kazao je za agenciju France Press glasnogovornik Nikea KeJuan Wilkins.

– Prije pet godina kompanije ne bi ovako brzo reagirale, ali u današnje vrijeme društvenih mreža moraju. Paranoično vode računa o svojoj slici u javnosti, ne žele ni najmanji rizik – komentirali su na BBC-ju.

>> Šarapova šokirala teniski svijet: Pala sam na doping-testu i preuzimam svu odgovornost

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar d-ano
d-ano
10:36 09.03.2016.

otrcani trik, sportskih licimjera da se sa scene skine osoba koja je godinama upamcena kao vrhunski sportas,,,, sve u skladu sa navodnim dopingom ruskih sportista,,,,,,,,slijedeci je Trump jer ne odgovara svjetskoj politickoj sceni,,,on ce sigurno nekog svog sofera silovat ili ce postat poznati pedofil,ili sexofil..,