NHL

Marchand kritizirao ligu zbog zabrane odlaska na ZOI

Foto: Jean-Yves Ahern/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Marchand kritizirao ligu zbog zabrane odlaska na ZOI
29.12.2021.
u 13:33
Prošloga tjedna vodstvo NHL lige odlučilo je ne dopustiti igračima nastup u Pekingu iako je ranije bilo dogovoreno kako će se nakon osam godina najbolji hokejaši vratiti na ZOI.
Pogledaj originalni članak

Napadač profesionalne hojekaške NHL momčadi Boston Bruinsa Brad Marchand (33) oštro je reagirao na odluku vodstva lige da zabrani igračima nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu koje će se održati od 4. do 20. veljače zbog straha od zaraze koronavirusom.

Prošloga tjedna vodstvo NHL lige odlučilo je ne dopustiti igračima nastup u Pekingu iako je ranije bilo dogovoreno kako će se nakon osam godina najbolji hokejaši vratiti na ZOI.

Umjesto odlaska na Igre, NHL igrači će početkom veljače odigravati zaostale utakmice jer je dosada zbog problema s COVID-om odgođeno 80 dvoboja. Ranije se razmišljalo da u tim zaostalim utakmicama momčadi formiraju takozvane "taksi momčadi" kako bi nadoknadile zaostatke, ali se od toga odustalo.

Marchand, koji je u Pekingu trebao po prvi put u karijeri nastupiti na ZOI, objavio je putem twittera kako je liga pronašla način kako bi zaobišla odredbe kolektivnog ugovora kojim su se igrači izborili za nastup.

"Sada ne mogu formirati 'taksi momčadi' tijekom Igara, a njima bi ispoštovali dogovor s igračima koji bi željeli nastupiti. Igrači bi trebali imati mogućnost izbora i odlučiti hoće li igrati na ZOI te za to vrijeme ostati bez plaće ili ostati u klubovima", smatra Marchand.

Marchand je s Bostonom osvojio naslov prvaka 2011. godine, a ove sezone je u 21 utakmici postigao 11 pogodaka uz 16 asistencija. Ukupno je u karijeri dosada postigao 330 golova uz 412 asistencija u ligaškom dijelu sezone, a 45 pogodaka i 62 asistencije u doigravanju.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.