DAVOR MARCELIĆ Najstariji igrač NLB lige odličan i u 40.

Marcelić: Osjećam se kao da mi je 30

10.11.2008.
u 10:45
Pogledaj originalni članak

Davor Marcelić bi možda tako rado zapjevao “U ime svih nas iz 60 i neke”. Jedan od najboljih tricaša i strijelaca NLB lige jedini je igrač tog natjecanja rođen 60-ih (20. svibnja 1969.). Prvi sljedeći po iskustvu je Zagrebov centar Rahimić, koji je mlađi pet godina. Do subotnje utakmice u njegovu Zadru, gdje su ga domaćini sveli na loš postotak (1-10), krilni igrač Krke postizao je po utakmici 15 koševa, a trice je gađao s odličnih 53,5 posto.

- Moram priznati da sam i sam sebe iznenadio. Uglavnom imam flastere, obično me čuvaju fizikalci.

No, i Marceline fizikalije još su na visokoj razini. Kao da se odupire majci prirodi.

- Fizički se osjećam kao i prije 10 godina. Prvi sam u kontri, prvi u obrani, skačem, zakucavam, mogu igrati obranu. Najbitnije je kad te noge slušaju.

Taj je Zadranin, inače američki student (diplomirao je na Southern Utahu), svojevrsni fenomen. Kaže da se nikada nije ozlijedio!

- Lani nisam propustio ni jedan trening. U karijeri sam propustio možda dvije-tri utakmice i to zbog visoke temperature ili neke preventive. Razlog tome su genetika i sreća, ali valjda i to što treniram ozbiljno. Doduše, izvan sezone ne radim ništa, tek prije priprema nekoliko puta otrčim da ne dođem potpuno nespreman.

S Marcelom je silno zadovoljan i njegov trener Ivan Sunara jer mu je dugogodišnji cibos znatno pomogao da Krka u slovenskom prvenstvu ima 6-0, a u NLB ligi, gdje su ih otpisali, 3-4.

- Davor za šut treba vrlo malo prostora. Zato za njega imamo izrađene akcije - ističe Sunara. Najveći dio igračke karijere Marcelić je proveo u Ciboni, čak devet godina, pri čemu je tri godine bio kapetan i to kod četiri trenera (Petrović, Jelovac, Spahija i Anzulović).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr