Super Mario

Mandžukić na osmom mjestu u utrci za Zlatnu kopačku!

Foto: Press Association/Pixsell
Mandžukić na osmom mjestu u utrci za Zlatnu kopačku!
10.03.2014.
u 17:23
U 22 odigrane utakmice postigao je 16 pogodaka, a kada se u obzir uzme da je odigrao 1522 minute, u prosjeku svakih 95 minuta postigao jedan pogodak
Pogledaj originalni članak

Mario Mandžukić u fantastičnoj je formi ove sezone, a to je dokazao i u subotu kada je ušao u nastavku utakmice protiv Wolfsburga te s dva pogotka pomogao Bayernu da dođe do uvjerljive pobjede.

Njemački mediji dali su mu visoke ocjene, a hrvatski napadač preuzeo je vodeće mjesto na ljestvici strijelaca Bundeslige. U 22 odigrane utakmice postigao je 16 pogodaka, a kada se u obzir uzme da je odigrao 1522 minute, u prosjeku je svakih 95 minuta postigao jedan pogodak. Usporedbe radi, drugi strijelac lige Robert Lewandowski, koji će mu sljedeće sezone biti konkurencija u klubu, odigrao je čak 400 minuta više od Mandže, a u prosjeku gol postiže svake 131 minute.

A Mandžo je s nova dva gola skočio i među prvih deset europskih strijelaca te se u utrci za europsku Zlatnu kopačku nalazi na osmom mjestu. S obzirom na to da igra u ligi koja ima jaki koeficijent, Mandžukić ima 32 boda.

Prvo mjesto na toj ljestvici drže Cristiano Ronaldo i Luis Suarez koji ima 48 bodova.

>>Mandžukić stranim medijima gotovo pa savršen

Ljestvica europskih strijelaca:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 48 bodova
1. Luis Suarez (Liverpool) 48
3. Diego Costa (Atletico Madrid) 42
4. Daniel Sturridge (Liverpool) 36
5. Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain) 34.5
5. Jonathan Soriano (Red Bull Salzburg) 34.5
5. Alfred Finnbogason (Heerenveen) 34.5
8. Mario Mandžukić (Bayern) 32
8. Alexis Sanchez (Barcelona) 32
10. Alan (Red Bull Salzburg) 32

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

19
-1-9-1-1-
22:34 10.03.2014.

@ vjecnikrojf: Nadam se da je to ironija... U nogometu nije sve statistika! A pogotovo ako se radi o igracu koji nije napadac... Mislim, treba doci na ideju i usporedjivati napadaca s centralno veznim igracem! xD P.S. Modric je jedan od kljucnih igraca Reala.

VK
vječni krojf
22:00 10.03.2014.

A gdje je ostao Luka Modric kojeg nasi mediji dizu u nebesa,pisu Luka kljucni igrac Reala a na ljestvicama ga nema nigdje.