NEZADOVOLJNI NAPADAČ

Mandžo odlazi u siječnju

Foto: Marko Lukunić
Mandžo odlazi u siječnju
15.12.2009.
u 21:50
Otpisivanjem Papadopoulosa, Cufrea i Glavine plavi još nisu povukli sve poteze u kadrovskoj križaljci. Sljedeći na odlaznoj listi je Mandžukić.
Pogledaj originalni članak

Zdravko Mamić zna prodati igrača kao nitko u našoj nogometnoj sferi. Dosad je radio sve kako bi zadržao svojeg najboljeg igrača Marija Mandžukića.

Mamić nagovijestio
 
No, nakon što su plavi odlučili poslati kući Papadopoulosa, Cufrea i Glavinu, Mamić je javno izrekao da je Mandžukić nezadovoljan. Iako su mu opako povećali plaću, iako je Dinamo prvi, iako ima šanse za povijesno europsko proljeće, iako je mažen i pažen. Jasno je da bi Mario zbrisao, a sad se čini da bi mu se želja mogla ostvariti.

– Nemojte me pitati o ponudama prije utakmice s Timisoarom – odbio je Mamić razgovor o tome. Samo je onda neozbiljno što se klub bavio igračkom križaljkom i otpisivanjem tri dana prije sudbonosne utakmice.

Iz Dinama će reći da pravih ponuda za Mandžu nemaju, da su priče o milijunima izmišljotine. Mandžukić se, i to ne jednom, izjasnio da bi želio u Njemačku, zna jezik, ondje mu živi sestra... Ali Bundesliga ponudama ne može parirati nekim financijski jačim ligama i klubovima. Mamić bi, kao spretni trgovac, Mandžu pustio onima koji nude najviše novca, to je i normalno. Dva engleska kluba koja su zainteresirana, ukrajinski Dinamo i Šahtar te ruski CSKA mogu ponuditi mnogo više – i očekuje se da će to i učiniti. Mamić je već jednom odbio deset milijuna, odbio je i Werderovih sedam, rekao da ga bez 12 neće pustiti, no tko zna, sada je i njemu jasno da je najboljem igraču želja za odlaskom veća od one za uspjehom...

Ponuda će biti i, koliko znamo, Mandžukić će do sredine siječnja otići. Doduše, moguće je da Dinamovo prezimljavanje u Europi nešto promijeni, ali kakva je sada situacija, Manžo neće u Maksimirskoj dočekati europsko proljeće. U Dinamu vele da treba pričekati utakmicu s Timisoarom, da bi se nakon nje moglo znati tko odlazi, a tko dolazi.

I mladi igrači bi Vidu

Domagoj Vida se u Dinamu svima sviđa. Sigurno je da bi ga trener rado imao već na proljeće i pola godine uigravao za novi izlazak u Europu. Koliko znamo, i mladi Dinamovi reprezentativci poželjeli su Domagoja u plavoj svlačionici. No, što će dogovoriti tata Rudika i Osijek koji je dužan i Domagoju i ostalima tek treba vidjeti. Vida sigurno neće produljiti ugovor s Osijekom, iako će vrlo vjerojatno još proljeće provesti u svom gradu. No, Osijeku gori pod nogama zbog nestašice, a milijun eura bio bi spas, tako da je sve moguće.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SN
snovakor
08:21 16.12.2009.

Kad sam već rekao, da to uopće nisu igrači...Papadopoulosa, Cufrea i Glavinu....kupuje se nekakvo \"smeće\" na TL i onda se ga doma drži masno plati....i još igrača koje bi trbalo izbaciti...na crnoj listi...koji su kao kvazi kvalitetni....