DINAMO Utakmica sa Spartakom modre ogolila do kraja

Mamići rade što hoće, mogu li i dokle hoće?

29.11.2008.
u 09:53
Pogledaj originalni članak

Bilo je ispod nule, kao otprilike i Dinamova igra ove sezone. A plavi puk je još jednom otišao napiti se “jareca”, jer samo on može izbrisati još jednu jezovitu noć u Maksimiru, jalovu igru protiv Spartaka i baj-baj proljeću u Europi. Kao i svih proteklih 38 godina.

Barišić bez utjecaja
Kada dijete padne razred u srednjoj školi ili zaglibi u lošem društvu, odgovoran može biti samo roditelj. Da, Zdravko Mamić je odgovoran za Dinamo, odgovoran je i za trenere, rezultat i za poslovanje, za sve, jer on je apsolutni gospodar kluba iz Maksimirske 128. U tih šest godina bilo je svega i svačega, puna riznica domaćih trofeja, tri nastupa u Uefinoj ligi, prodaja najboljih igrača, od čega je koristi bilo za Dinamo i Mamića. Danas modri imaju problema. S trenerima, igračima, a Hajduk prijeti.

Mamić za svoje poteze zapravo i nema komu odgovarati. Naime, predsjednik Barišić više izgleda kao počasni dopredsjednik, Nadzorni odbor, Izvršni odbor i Skupština kluba tijela su koja Zdravko bez problema kontrolira. Barišić je u prvoj fazi, a to su bile prve godine Mamićeva mandata, još donosio novac i bio čovjek čiji su autoritet i iskustvo poštovani. No, godine su odavno učinile svoje, plavi su već dulje vrijeme u rukama braće Mamić.

Dinamo je danas financijski stabilan klub - nekoliko je puta to ponovio u posljednjem obraćanju naciji Zdravko Mamić. No, iako je to u ovim nesigurnim financijskim vremenima važan čimbenik, nije baš sve u novcu.

Odlučit će vrh politike
Mamić je u ljeto 2008. godine krenuo u stvaranje nove momčadi, imao je ideju da s Ivankovićem sve pripremi za ljeto 2009. Nije uspio, a uza slab trenerov rad, i Mamić je griješio s dovođenjem nekih igrača. U ovom trenutku Dinamo ima problema u gotovo svim linijama, nema ozbiljnog lidera, vođu oko kojeg se može uopće i početi stvarati kompaktna skupina, momčad koja će imati karakter. U HNL-u gotovo da nema igrača koji bi bili osnaženje za modre, dakle ostaje ponovo lutanje po Globusu u potrazi za igračima koji mogu igrati brzo, moderno i kvalitetno. Modri se moraju odmah okrenuti domaćem prvenstvu, krucijalnoj borbi za naslov sa solidnim Hajdukom, te pronaći dobar dio novih igrača, stvoriti zapravo novu momčad koja bi mogla jamčiti da Dinamo može biti konkurentan u novom formatu Kupa Uefe.

Ima li Mamić zapravo kredibilitet da još jednom pokuša. U klubu mu nitko ne može ništa, glas naroda ionako nitko ne sluša. Ostao je samo vrh politike, koji može povući potez. Iako je i to upitno, jer Zdravko Mamić mnoge je zadužio.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr