CIBALIA - DINAMO 1:1 Modri samo do boda u Vinkovcima

Mamić opet mijenjao trenera

16.11.2008.
u 18:21
Pogledaj originalni članak

Htio to Ivanković priznati ili ne, Dinamo je ipak u krizi. Ni argument «ja sam prvi i igram Uefinu ligu» nije dovoljno jak ako prvak ne može svladati momčad koja šest utakmica nije postigla pogodak. To je modrima ipak pljuska koja i te kako peče.

Sammir kao spas
Vinkovčani su u prvom dijelu utakmice za modre bili Tottenham, a Tomislav Pavličić, za kojega kažu da je jedan od najvećih dinamovaca uz Bosut, šetao se kroz Dinamove redove kao Darren Bent. Tko zna kako bi sve zavšilo da Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić nije u poluvremenu ušao u svlačionicu i očitao lekciju igračima, opet pred trenerom, koji se u takvim situacijama nikad ne suprotstavlja.

Ne znamo je li Mamićeva ili Ivankovićeva odluka bila mijenjati neraspoloženoga Pedra Moralesa za Sammira, ali taj je potez bio spasonosan za Dinamo. Brazilčev projektil donio je bod Dinamu. No, to je ujedno bilo sve što je Sammir napravio. Odmah se ugasio, kao i svi njegovi suigrači. Dinamova inicijativa u drugom poluvremenu bila je sterilna, nepodnošljivo negledljiva.

Pokušao je Ivanković i sa Šokotom, no teško je očekivati da će on gristi kad je prije dva dana i službeno otpisan. Možda bi bilo bolje s Balabanom, koji tvrdi da je izuzetno motiviran u Dinamu i da želi ostati. On se, međutim, nije ni zagrijavao. Također, vrlo je zabrinjavajuća forma Dinamova najvrijednijeg igrača Marija Mandžukića, koji nije ušao niti u jednu šansu.

Ivanković se trese
Poslije utakmice Zdravko Mamić se sjurio iz svečane lože i nije bio raspoložen za izjave. U trku je je rekao kako je jako ljut, te je s bratom Zoranom automobilom odjurio u Zagreb.

Nema sumnje da se remijem opet komplicira status Branka Ivankovića, kojega Mamić već dulje ima na piku. Dinamo igra izrazito loše i u sljedećim danima Ivanković će s knedlom u grlu dolaziti na treninge. Njemu je svaka utakmica sljedeća utakmica kvalifikacijska. Ima li Mamić novo rješenje za trenera? Ima, uvijek ima. Njegov vojnik Ilija Lončarević uvijek je spreman uskočiti ako gazda pozove. Tako je bilo i 2004. godine, tako je bilo i 1999. Podsjetimo, Ilija je prije četri godine imenovan trenerom dok je Gračan još bio živ u Uefinoj ligi, dakle, ovo za njega ne bi bila nova situacija.

Konobarova prilika
Cibaliji treba skinuti šešir za herojski otpor favoriziranom Dinamu. Stanko Mršić uspio je u rekordnom roku pohvatati konce i složiti respektabilnu momčad. Ona je postigla pogodak nakon 663 minute (taj potez Pavličiča bio je velemajstorski), a da je konobar Željko Malčić bio prisebniji, mogla je to biti najveća senzacija ovoga dijela prvenstva. Ovakva Cibalia u budućnosti može samo ići prema gore.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr