bruxelles

Mamić kupovao cipele pa se gotovo sudario s Čarlijem

Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
'10.09.2012., Bruxelles, Belgija - Navijaci hrvatske nogometne reprezentacije prije kvalifikacijske utakmice protiv Belgije, za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: ''
'navijaci04_nnn_spo_110912'
Foto: ''
'navijaci05_nnn_spo_110912'
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
'10.09.2012., Zagreb - Iz Zracne luke Zagreb Hrvatska nogometna reprezentacija poletjela je za Belgiju. Zdravko Mamic. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
11.09.2012.
u 18:57
REŽIM Vedran Ćorluka nije bio sa suigračima na istezanju. Šetao je Avenijom Louise, glavnom trgovačkom ulicom Bruxellesa, s mobitelom na uhu. Dakle, ne razgovara njime samo kada prolazi pokraj novinara...
Pogledaj originalni članak

Govorilo se o velikoj stegi Igora Štimca, nezapamćenim odredbama o ponašanju igrača.

Kao, reprezentativci su navikli na Bilićev prijateljski odnos, pa im Štimčeve mjere nisu sjele baš najbolje.

U Bruxellesu baš i nije bilo tako, to su samo priče, jer svaki Štimčev potez gleda se najmanje s dvostrukom dioptrijom.

Vježbanje u hotelu

Stalno se povlače paralele s Bilićem. Primjerice, u Bilićevo su vrijeme na dan utakmice, između 11 i 12 sati, igrači uvijek išli u šetnju. Štimac je, pak, uveo vježbanje u hotelu. Nije to nešto naporno, ne trče naši maraton, riječ je o laganom istezanju.

– To istezanje nije obavezno, ne želim igračima remetiti navike. Vježbaju oni koji žele – objasnio je nedavno Štimac.

Vedran Ćorluka nije bio među onima koji su vježbali. Sreli smo ga u Aveniji Louise, glavnoj trgovačkoj ulici u glavnom belgijskom gradu. Hodao je sasvim normalno, nije se vidjelo da ima teškoća s tetivama. Naravno, mobitel mu je bio na uhu. Dakle ne razgovara mobitelom samo kada u mix-zoni prolazi pokraj novinara. Razgovara Čarli kad god stigne, navodno su proizvođači mobitela za njegove potrebe morali izmisliti solarnu bateriju. Puni se dok Čarli razgovara. Naš se stoper gotovo sudario sa Zdravkom Mamićem prelazeći cestu.

– Idem kupiti cipele – otkrio je Mamić svoje planove toga jutra u Bruxellesu.

Neka sunce zasja

Nije mu smetala kiša koja je lijevala kao iz kabla. Nije se ni osvrnuo na prognozu koja je govorila da će nekoliko sati prije utakmice ipak zasjati sunce.

– Neka nam sunce zasja nakon utakmice – nasmijao se Mamić.

O vremenu je govorio i Mate Lončar, poznati Mate bilijarist. Njega sunce nije zanimalo, bio je pun optimizma.

– Vidim i kroz oblake da ćemo pobijediti – uvjeren je bio Mate.

I Stipe Pletikosa slobodno je vrijeme iskoristio za odlazak u kupnju. S nekoliko sitnica odlučio je razveseliti suprugu i sina. No, sve je to bilo sporedno. Glavna tema svih razgovora u reprezentaciji bila je odluka izbornika Igora Štimca da u početnu momčad uvrsti debitanta, 18-godišnjeg Hajdukova defenzivnog veznog igrača Josipa Radoševića.

Ili je lud ili je kockar. Ali, mora mu se priznati da je to hrabar potez. Mnogo je toga Štimac time stavio na kocku – komentirao je jedan od članova delegacije Hrvatskog nogometnog saveza.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
-obrisani-
19:12 11.09.2012.

stimac zeli radosevicu dignuti cjenu daj boze da uspije neozbiljno pred vaznu utakmicu

ĆA
ćaćaća
23:23 11.09.2012.

ovaj put je štimac na redu sl je mamić pa onda ide šuker s svojim igračima:)

PI
piranha
08:20 12.09.2012.

Maršiću iziđi iz Štimčeve g..ice.Pusrana očito se dobro razumiješ u obuću jer je sasvim razvidno da su ti opanci dio obiteljskog folklora.