POGLED

Mamić je otkaz treneru 'spakirao' poslije blamaže s Tottenhamom

25.11.2008.
u 10:24
Pogledaj originalni članak

Dinamo je na vrhu HNL-a, a nije nadjačao ni jednu momčad iz prvih pet na ljestvici, Dinamo ima meč-loptu za šesnaestinu finala Uefina kupa nakon s(p)retne pobjede nad NEC-om. Rezultatski, to je to, no Zdravko Mamić ipak je odlučio Branku Ivankoviću uručiti otkaz i dati mu otpremninu.

Mamiću je sve prekipjelo u Londonu nakon velike blamaže za koju je isključivo kriv bio Ivanković s lošim vođenjem momčadi. Od tada je zapravo Zdravko Tancu svaku utakmicu davao ‘bonus’. Mučio se u Unešiću 2:1, a onda je u Vinkovcima odigrao 1:1, i izustio nešto nedopustivo:

- Ne znam zašto moji igrači nisu bili agresivni, zašto nisu htjeli?

Mamić je udario šakom po stolu:

- Trener ima sve ovlasti, neka reagira.

Uslijedio je poraz protiv Rijeke, protiv Zadra je opet sve izgledalo jako, jako slabo.

Ivankovićev Dinamo od prve utakmice s Interblockom na početku priprema i danas je izgledao isto. To je igra bez ideje, s igračima na pogrešnim pozicijama u momčadi. Uz slabe igre dio igrača je okrenuo Tancu leđa, a kada trener ne kontrolira svoju momčad, kad u igri nema pomaka, tada je kraj neizbježan. Ivanković na kraju nije uspio uvjeriti Mamića da ovaj Dinamo ima budućnost, zbog toga je smijenjen.

U četvrtak će sjever skandirati "ide Vlak, ide Vlak". Jednom je njegov Dinamo igrao sjajno, vidjet ćemo može li i ovaj...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr