HUMANITARNA AKCIJA

Mamić i Šimunić sudjelovali u izazovu, ali samo se jedan polio ledenom vodom

Foto: Youtube/Screenshot
Joe Šimunić
25.08.2014.
u 17:14
Svoje donacije glavni trener i kapetan modrih uplatiti će udruzi Neuron, udruzi oboljelih od te teške i rijetke neurološke bolesti.
Pogledaj originalni članak

Glavni trener i sportski direktor GNK Dinamo Zoran Mamić i kapetan modre momčadi Joe Šimunić dali su svoj doprinos i pridružili se humanitarnoj kampanji "Ice Bucket Challenge" kojom se podiže razina svijesti o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi.

Prema pravilima akcije, Zoran Mamić i Joe Šimunić uputili su daljnji "izazov"na svoje kolege i suigrače. Pa je tako Šimunić izazvao suigrača Marcela Brozovića, kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srnu i Gorana Đereka. Dok je trener modrih izazov uputio sportskom direktoru minhenskog Bayerna Mihaelu Reschkeu, poznatom treneru Avramu Grantu i Jonasu Boldtu, sportskom direktoru Bayera iz Leverkusena.

Svoje donacije glavni trener i kapetan modrih uplatiti će udruzi Neuron, udruzi oboljelih od te teške i rijetke neurološke bolesti.

Predsjednica udruge je Slavica Horvat, majka Kristijana Horvata, koji je obolio u 18. godini. Kristijanova priča započela je crnim i teškim prognozama, no zahvaljujući humanitarnoj pomoći, dobio je priliku za liječenje koje je rezultiralo pozitivnim pomacima.

- U Hrvatskoj je trenutno 25 pacijenata s dijagnozom ALS-a. I upravo zbog njih i zbog njihove nade u bolje sutra molimo Vas da svoje donacije uplatite udruzi Neuron - stoji u Dinamovom pozivu.

Ukoliko želite donirati novac oboljelima, to možete na sljedeći način:

IBAN:HR0223300031553355921HRK

IBAN:HR8023300031553355778EUR

Udruga oboljelih od ALS-a i drugih rijetkih bolesti-NEURON.

>> Mandžukić se polio ledenom vodom, pogledajte koga je izazvao da učini isto

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
18:00 25.08.2014.

Jel ovo sa kantom tomić pokreno akciju.....

ST
staro topoljanin
18:00 25.08.2014.

donirajmo bolesnima,ali koje su to americke gluposti dosle i u nasa sela hrvatska,pa da se mi polijevamo hladnom vodom. bolje izvadi koliko mozes i hoces,a ne takve zapadnjacke gluposi raditi.

MA
mate45
15:50 27.08.2014.

Nevjerovatno u ovom ludilu kako je prošlo Karanovo polijevanje poslije kojeg se prekrižio uz riječi katoličkog vijernika obred obavio kao pravoslavni vjernik ( prvo desno pa lijevo rame )