RUKOMET SE VRAĆA NA PAG

Maida i Nikolina pokazivale prve rukometne korake

26.07.2021.
u 08:30
Nakon višegodišnje stanke u radu, revitaliziran je rukometni klub Pag. Na Skupštini udruge RK Pag, koja je održana u ožujku ove godine, izabrana su nova tijela udruge te izmijenjen Statut i izgled logotipa.
Pogledaj originalni članak

Za novog predsjednika udruge jednoglasno je izabran Jure Orlić, za tajnicu Anđela Paladina, za članove Upravnog odbora kluba izabrani su Maida Arslanagić, Anđela Paladina, Toni Galić, Nenad Paro i Jure Orlić.

Ideja je žiteljima otoka Paga ponuditi udrugu koja će svojim radom promovirati prije svega sport kroz univerzalnu sportsku školu koja se planira pokrenuti do jeseni 2021. godine, a onda stvoriti bazu za razvijanje rukometnog sporta, uz stručno rukovodstvo, trenere, pedagoge i stručnjake u sportskoj medicini. Želi se stvoriti sredina u kojoj će djeca učiti i steći znanje prije svega u rukometu, a kroz univerzalnu sportsku školu djeca će imati priliku upoznati i naučiti više sportova poput rukometa, odbojke, košarke, nogometa, atletike, gimnastike... U udrugu su uključeni stručnjaci za različite sportske discipline.

Treba istaknuti članicu Upravnog odbora Maidu Arslanagić, magistru logopedije i sportskog menadžmenta te licenciranu trenericu rukometa. Maida je bivša rukometna reprezentativka Hrvatske koja je nakon završetka sportske karijere nastavila živjeti u duhu sporta te osnovala i pokrenula rukometni program u Gradu Zagrebu za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom „Moje pravo na rukomet“, a na Pagu vodi ljetne sportske kreativne i edukativne radionice pod nazivom Novalja4Kids.

Treba istaknuti i člana Upravnog odbora Tonija Galića čija je sportska karijera vezana za odbojku kojom se bavi cijela njegova obitelj. Toni Galić bivši je odbojkaški trener juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske te team manager seniorske reprezentacije Hrvatske, također dugogodišnji voditelj i trener Kluba odbojke na pijesku Split te Odbojkaškog kluba Novalja.

U sklopu projekta Novalja4Kids, u školskoj dvorani u Novalji predstavljena je Univerzalna sportska škola rukometnog kluba Pag. U programu je sudjelovalo više od 30-ero djece. Uz stručno vodstvo trenerica rukometa Maide Arslanagić i Nikoline Prtorić djeca su, uz igru, naučila ponešto o rukometu i okušala se u igri.

– Zadovoljni smo odazivom djece te izuzetno ponosni što rukomet i dalje živi na otoku Pagu te nas ujedinjuje kroz sport i zdrav način življenja. Ovo je samo mali dio programa koji smo pripremili u našoj udruzi. Cilj je postignut i grizemo dalje – rekao je Jure Orlić, predsjednik Rukometnog kluba Pag.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.