Francusko prvenstvo

Lyon izbio na čelo ljestvice

Foto: Foudrot Emmanuel/ABACA/PIXSELL
Lyon izbio na čelo ljestvice
19.12.2020.
u 23:37
Hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za Olimpique
Pogledaj originalni članak

Momčad Lyona izbila je na vrhe ljestvice francuskog prvenstva nakon što je u subotu slavila na gostovanju kod Nice sa 4:1 (2:1).

Memphis Depay je u 30. minuti realizirao kazneni udarac za vodstvo gostiju, a udvostručio ga je u 39. minuti Kadewere. Nica je na poluvrijeme otišla samo s golom zaostatka zahvaljujući pogotku Gouirija u 44. minuti.

No, u nastavku su gosti potvrdili kvalitetu te golovima Ekambija u 64. i Aouara u 73. minuti stigli do uvjerljive pobjede i prvog mjesta na ljestvici.

Lyon ima 33 boda, jedan više od drugoplasiranog Lillea, a dva više od PSG-a koji je treći.

Nogometaši Marseillea osvojili su samo bod  subotnjoj utakmici u kojoj su ugostili Reims i odigrali samo 1:1 (1:1). Gosti su poveli u 21. minuti autogolom Nagatoma, a za konačnih 1:1 strijelac je bio Thauvin u 45. minuti.

Hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za Olimpique.

U nedjelju su na rasporedu sve preostale utakmice 16. kola. Bit će zaključeno derbijem u Lilleu koji dočekuje PSG u borbi za prvo mjesto.

Parižani će biti oslabljeni neigranjem ozlijeđenog Neymara, koji je u subotu doznao da ga neće biti na terenima do siječnja. Klub je objavio da će Neymar biti potpuno spreman za dvoboje s Barcelonom u osmini finala Lige prvaka.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.