TOTTENHAM Pijetlovi gostuju u Italiji, a hrvatski reprezentativac ima žuti karton

Luki Modriću prijeti eliminacija za Dinamo

Foto: import
Luki Modriću prijeti eliminacija za Dinamo
23.10.2008.
u 09:45
Pogledaj originalni članak

Užasavajući start u engleskoj Premijernoj ligi (dva boda u osam utakmica) u kojoj će teško dohvatiti europsku poziciju tjera Tottenham u lov na trofeje na drugim frontovima. Juande Ramos osvojio je Kup Uefe sa Sevillom 2006. i 2007. godine (jedino je Trapattoni bolji, ima tri naslova) i bez obzira na trenutačne slabosti Tottenham je, uz Udinese, favorit skupine D. Tottenham je prva engleska momčad koja gostuje u Udinama.

Luka Modrić drugi put će igrati Uefinu ligu. Prvo iskustvo, prošle sezone s Dinamom, bilo je gorko, bez pobjede i samo dva osvojena boda. Luka je u 1. kolu Kupa Uefe za Tottenham igrao samo uzvratnu utakmicu s Wislom u Krakowu i dobio žuti karton. Požuti li i u Udinama, neće igrati protiv Dinama u Londonu 6. studenoga.

U Udinama pravo lice
Hrvatski reprezentativac tvrdi kako Tottenhamu treba samo jedna pobjeda u engleskoj ligi koja bi sve okrenule nabolje.

- Raspoloženje igrača je odlično, iako nitko od nas nije očekivao kako ćemo se naći u ovakvoj situaciji – kazao je Luka.

– Nadamo se da kako će pobjeda nad Boltonom kod kuće biti naša prekretnica. Vjerujemo u sebe, imamo kvalitetnu momčad i vrlo brzo ćemo pokazati da nam nije mjesto na dnu ljestvice.

Udinese je najteži suparnik na početku Uefine lige?

- Uefina liga nam je također vrlo važna, a Udinese je jak suparnik. Europske utakmice su drugačije jer ćemo više biti u posjedu lopte i moći ćemo pokazati pravo lice – zaključio je Luka Modrić.

Atletico želi Ramosa
Španjolski trener Juande Ramos za sada ne mora strahovati od otkaza, čak i ako izgubi u Udinama, što ne bi bilo nikakvo iznenađenje. No, tračevi o Španjolcu niču svaki dan pa se tako pojavila informacija kako će ga, u slučaju otkaza, angažirati madridski Atletico. Tamo, naime, visi Meksikanac Javier Aguirre.

Udinese je ove sezone u velikoj formi. Trenutačno je drugoplasirani u talijanskoj ligi, bez poraza kod kuće. U 1. kolu eliminirao je Borussiju Dortmund boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što su Nijemci u Udinama dostigli minus od dva pogotka (0:2) iz prve utakmice.

Najjači aduti Talijana su dvojica talijanskih reprezentativaca Antonio di Natale i Fabio Quagliarella, vrijedni oko 30 milijuna eura, a na vratima je slovenski reprezentativac Samir Handanovič.

Udineseu je ovo prvi nastup u Uefinoj ligi, a vodi ga 46-godišnji trener Pasquale Marino.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr