Klupski SP

Hrvatski čarobnjak izabran za igrača utakmice: Modrić, Kovačić i Real u finalu!

Foto: Reuters/PIXSELL
Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Real Madrid
15.12.2016.
u 13:28
Strijelci u pobjedi Madriđana bili su Karim Benzema na isteku prvog poluvremena u akciji koja je krenula od našeg Luke Modrića, te Cristiano Ronaldo pri kraju utakmice
Pogledaj originalni članak

Madridski Real i Kashima Antlers igrat će u nedjelju u finalu klupskog SP-a u Japanu. Madriđani su u polufinalu pobijedili meksičku Américu sa 2:0, dok je Kashima bila bolja od kolumbijskog Atlético Nacionala sa 3:0.

Naš Luka Modrić igrao je cijeli dvoboj te je izabran za igrača utakmice. Mateo Kovačić bio je na klupi s pričuvama i nije ulazio u igru.

Strijelci u pobjedi Madriđana bili su Karim Benzema na isteku prvog poluvremena u akciji koja je krenula od našeg Modrića, te Cristiano Ronaldo pri kraju utakmice.

 

Real i América oprezno su ušli u utakmicu. U prvih dvadesetak minuta susreta u Yokohami nije bilo pravih prilika. U 26. minuti Cristiano Ronaldo je u kontra-napadu pogodio vratnicu.

Portugalac je ponovno bio u glavnoj ulozi sedam minuta kasnije. Pucao je s 25 metara iz slobodnog udarca i pogodio u živi zid, a onda je odbijenu loptu opalio lijevom nogom. Vratar meksičke momčadi jedva je zaustavio njegov udarac.

U 37. minuti William Da Silva pobjegao je realovcima i pucao s 20-ak metara. Vratar Navas dobro se namučio kako bi loptu izbaci u korner.

Real je poveo u posljednjim sekundama prvoga dijela. Akcija je krenula od Modrića, koji je lijepo pronašao Kroosa, a Nijemac je loptu proslijedio Benzemi. Francuski napadač prebacio je vratara za Realovo vodstvo od 1:0.

Madriđani su u nastavku krenuli žestoko, a prvu priliku imao je Cristiano Ronaldo. Portugalac je dobio povratnu loptu, ali su Meksikanci blokirali njegov udarac.

U 66. minuti Benzema i Cristiano Ronaldo smetali su jedan drugome, lopta se nekako odbila do Modrića koji je akciju završio volejem kraj vratnice. Hrvatski je kapetan probao svoj udarac i u 74. minuti, ali je to izveo slabo.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Cristiano Ronaldo je zabio za Realovu pobjedu od 2:0!

 

Portugalac je proslavio pogodak, ali je sudac Caceres pokazao da je bilo zaleđe. Kada su Meksikanci krenuli igrati dalje, sucu je dojavljeno kako zaleđa ipak nije bilo, te je Caceres pokazao na centar. Snimka je pokazala kako je odluka bila ispravna.

Real je tako nastavio uspješan niz europskih momčadi na klupskom SP-u. I posljednja tri osvajali su Europljani (Barcelona, Real, Bayern), a u zadnjih devet godina jedino je Chelsea 2012. izgubio finale od Corinthiansa.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SV
sven222
15:36 15.12.2016.

ja bi stvarno volio da novinar-i pogledaju tekmu pa da komentiraju...kao prvo Luka je proslijedio loptu Kroosu a on je idealno pronašao Benzemu...naši su novinari izmislili pred pred asistenciju kao i pred asistenciju radi Modrića...