danska njemačka,20.

Löw bi na Dansku mogao poslati Klosea, a odmarati Gomeza

Foto: 'APF/Pixsell'
Löw bi na Dansku mogao poslati Klosea, a odmarati Gomeza
17.06.2012.
u 15:57
– Ponosan sam, ne samo zbog ovih dviju utakmica na Europskom prvenstvu. Stalno rade odlično, a u reprezentaciji sam već šest godina
Pogledaj originalni članak

Njemačka je upisala dvije pobjede na startu Eura, a ni to joj još nije dovoljno da bi mogla slaviti. Jer, u nekim ludim kombinacijama mogla bi i ispasti s Eura. No, poznavajući njemački mentalitet, oni se neće opustiti u ovom posljednjom susretu s Danskom, ipak najslabijom momčadi skupine smrti.

No, koliko god bila najslabija, pobijedila je razvikanu Nizozemsku i zato su Nijemci ipak oprezni.

Bender umjesto Boatenga

Izbornik Joachim Löw ipak razmišlja malo odmoriti neke igrače, moguće je da prvi topnik reprezentacije Mario Gomez bude na klupi.

– Imamo šest bodova, u dobroj smo situaciji, a nama je Klose nužan igrač, dio naše momčadi i mogu ga zamisliti u momčadi koja će danas početi susret s Danskom – kazao je Löw, sretan s onim što je njegova momčad dosad napravila.

– Ponosan sam, ne samo zbog ovih dviju utakmica na Europskom prvenstvu. Stalno rade odlično, a u reprezentaciji sam već šest godina. A kako imamo najmlađu momčad na ovom prvenstvu, znači da imamo i budućnost. Stalno rastemo – rekao jer Löw koji u reprezentaciji raste od te 2004. godine, a još su uvijek u toj momčadi i iz tih dana danas iskusni Lahm, Podolski, Mertesacker, Schweinsteiger i Klose.

Osim što će možda zaigrati Klose, sigurna promjena bit će i na boku, Jerome Boateng uspio je u prve dvije utakmice skupiti dva žuta kartona. Vjeruje se da će na to mjesto uskočiti Bender, iako je Löw naglasio da ima mogućnosti.

Klinsmann je izgubio...

Danci se pak nadaju čudu, za pobjedu nad Njemačkom i trebat će im čudo veliko gotovo kao i kad su 1992. osvojili naslov europskih prvaka. Sad, 20 godina poslije, izbornik Morten Olsen svjestan je da je pred njima opako težak posao.

– Njemačka je favorit, ali nitko nam ne može uzeti pravo da se nadamo – nada se Olsen ponavljanju 1992. kada su sa 2:0 pobijedili Elf.

Samo, sad danski igrači daleko više uvažavaju njemačke negoli tadašnju generaciju Klinsmanna, Brehmea i društva.

– Mi i dalje sve imamo u svojim rukama, iako je očajno težak zadatak pred nama – dodao je Ebbe Sand, nekadašnji reprezentativac, danas u stožeru reprezentacije.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.