LIGA PRVAKA

Lovren i Rakitić europobjedama izlaze iz krize

Foto: Pixsell
Van der Vaart
Foto: ACHIM SCHEIDEMANN
\'Schalke\'s Peruvian striker Jefferson Farfan (top) vies for the ball with Benfica\'s Spanish midfielder Javi Garcia (bottom) during the UEFA Champions League group B football match between FC Schalk
Foto: IAN KINGTON
\'Tottenham Hotspur\'s Croatian Luka Modric (L) vies with FC Twente\'s Swedish Emir Bajrami (captain) during a UEFA Champions League group A football match at White Hart Lane in London on September
Foto: Reuters
\'Olympique Lyon\'s Michel Bastos (L) celebrates his second goal against Hapoel Tel Aviv during their Champions League Group B soccer match at Bloomfield stadium in Tel Aviv September 29, 2010. REUTER
29.09.2010.
u 22:48
Lovren je igrao cijelu utakmicu i zaradio žuti karton, Modrić je bio na terenu 82, a Rakitić 66 minuta.
Pogledaj originalni članak

Tri su hrvatska nogometaša u 2. kolu Lige prvaka osjetila slast pobjede. Dejan Lovren s Lyonom je slavio 3:1 u Tel Avivu (Hapoel), Ivan Rakitić je sa Schalkeom upisao domaće bodove protiv Benfice (2:0), dok je Luka Modrić u majici Tottenhama svladao Twente 4:1. Modrić je bio jedini Hrvat koji je igrao za Tottenham, bio je na travnjaku 82 minute, a Ćorluka i Kranjčar s klupe su odgledali utakmicu.

Iako u domaćim prvenstvima igraju loše, Lovrenov Lyon i Rakitićev Schalke pobjedama su najavili izlazak iz krize! Dejan Lovren odigrao je dobrih 90 minuta protiv Hapoela, a zaradio je žuti karton u 78. minuti. Sudac Howard Web tada je "počastio" domaćine 11-ercem, samo je on vidio Lovrenovo navodno povlačenje Douglasa da Silve i dosudio je 11-erac za Hapoel. No, to nije utjecalo na pobjedu francuske momčadi...

- Sad smo vratili samopouzdanje. Katkad igraš dobro, pa izgubiš, kao protiv St. Etiennea u subotu, i onda se to negdje mora vratiti. Vratilo nam se u Tel Avivu - rekao je Bastos, dvostruki strijelac za Lyon.

Čak tri 11-erca dosuđena su za Tottenham u Londonu protiv Twentea! Jedan nije iskoristio Van der Vaart, dva je u golove pretvorio Pavljučenko i Tottenham je dohvatio 4:1 pobjedu.

- Iako je Van der Vaart isključen u 61. minuti, kod 2:1 za nas, do kraja smo pokazali momčadski duh i zabili još dva gola pokazavši da smo znatno kvalitetniji - rekao je strijelac četvrtog gola za Tottenham Gareth Bale.

Modrić je igrao solidno, baš kao i Ivan Rakitić koji je za Schalke odigrao 66 minuta. Dugo je njemačka momčad lomila Portugalce i tek zgodicima Farfana (73. minuta) i Huntelaara (85.) Schalke je razveselio navijače. Glasgow Rangers je pogotkom Naismitha u 18. minuti svladao Bursaspor 1:0. Podsjetimo da Nikica Jelavić nema pravo nastupa za Škote u Ligi prvaka.

Mladi Meksikanac u dresu Manchester Uniteda Javier Hernandez "El Chicharito" (Graščić!) u 77. minuti zamijenio je Andersona i pet minuta prije kraja zatresao je mrežu Valencije! Bio je to prvi Valencijin poraz na Mestalli nakon 11 europskih utakmica.

A: Inter-Werder 4:0, Tottenham-Twente 4:1 (Modric igrao do 82')

B: Hapoel-Lyon 1:2 (Lovren igrao 90'), Schalke-Benfica 2:0 (Rakitic do 66')

C: Rangers-Bursaspor 1:0, Valencia-Manchester U. 0:1 (Hernandez 85')

D: Rubin K.-Barcelona 1:1, Panathinaikos-Kopenhagen 0:2.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Castro
Castro
09:16 30.09.2010.

Sad bi trebalo podsjetiti Bilica da je rekao da ce zvati samo one koji igraju......Sammir igra !!!! Eduardo ponekad , Kranjcar jos manje...... Srna ne moze zbog kartona, ali tu je nas legendarni Drago Gabric, on je puno bolja zamjena.