DOJMOVI BIVŠEG DINAMOVCA

Lovren: Ajax je bolji nego prije četiri godine!

Foto: 'OLAF KRAAK'
Lovren: Ajax je bolji nego prije četiri godine!
17.09.2011.
u 19:27
Bit će to vesela skupina. Real je jedva svladao Dinamo, a Ajax i Lyon remizirali su bez golova, nakon 1. kola svi su, eto, tu negdje. Dinamo za deset dana gostuje u Lyonu i o toj će utakmici mnogo toga ovisiti za rasplet u skupini D.
Pogledaj originalni članak

Naš reprezentativni srednji branič Dejan Lovren bio je jedan od najboljih Lyonovih igrača:

– Ajax je dobra momčad, voli igrati i držati loptu. Ne "lupaju" duge lopte, strpljivo igraju u širinu i čekaju trenutak za okomito ubacivanje. Iako mnogi misle suprotno, čini mi se da je ovaj Ajax znatno bolji od onoga kojeg sam s Dinamom pobijedio u Areni prije četiri godine! Tada su u Ajaxu bili Huntelaar, Suarez, Emanuelson, pa vratar Stekelenburg... Sad nemaju zvučna imena, najpoznatiji su srednji branič Vertonghen, pa Van der Wiel i Sulejmani, ali su zato jaki kao momčad – kaže Lovren.

Pred vašim je Lyonom paklenih 10 dana – u nedjelju ste domaćini Marseilleu, u srijedu gostujete kod Caena, pa ste u subotu opet domaćini Bordeauxu i onda u utorak dočekujete Dinamo!

– Uh, trener nas je baš nakon Ajaxa upozorio na tih deset dana. Ali, fizički smo odlično pripremljeni i spremni smo za sva iskušenja. Nismo još u najboljoj formi, ali polako rastemo, jedva čekamo da nam se vrate ozlijeđeni Lisandro Lopez, Cris i Gourcuff.

Hoće li se vratiti do Dinama?

– Gourcuff bi trebao igrati već u nedjelju, a za Lopeza i Crisa doista ne znam.

Je li vam trener Remi Garde rekao koja bi vam od spomenute četiri utakmice trebala biti najvažnija?

– Ne, rekao je da "idemo utakmicu po utakmicu, svaka sljedeća je najvažnija". No, iako je lijepo igrati u Ligi prvaka, ipak je prvenstvo prioritet.

>> Cijeli tekst pročitajte u nedjeljnom Večernjem listu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SA
santos008
07:13 18.09.2011.

Nije ni sjena onog Ajaxa od prije cetiri godine.

CU
cupus
23:21 18.09.2011.

Lovren prica gluposti..Lyon je puno slabiji nego prije a Ajax odlaskom Suareza, Emanuelsona i jos trojice kljucnih igraca,koje nisu adekvatno nadomjestili nje niti upola kao prije. Napadnite decki idobivamo SIGURNO u obadvije tekme. Trecerangirani ni u jednoj grupi nije losiji od njih.

Avatar flame
flame
10:40 19.09.2011.

Pogledaj malo snimku tekme PSV - Ajax pa ćeš vidjet koliko je Ajax jak! Zar mora biti zvučnih imena, Ajaxova je to škola... svi već očekuju kako će ih Dinamo razbit, polako...