Varaždin - Lokomotiva 0:1

Lokosi iznenadili odmorne finaliste Kupa

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Lokosi iznenadili odmorne finaliste Kupa
23.04.2011.
u 21:06
Nakon pobjede protiv Cibalije i izborenog finala Kupa Hrvatske, trener Varaždina Samir Toplak dao je svojim igračima dva dana odmora.
Pogledaj originalni članak

Ponovno okupljanje bilo je zakazano upravo pred utakmicu s Lokomotivom. Računao je Toplak da su mladost i svježina njegovih igrača dovoljni aduti za novu prvenstvenu pobjedu. S druge strane, gosti iz Zagreba doputovali su opterećeni iznimno lošom statistikom u posljednjih osam kola, u kojima nisu upisali pobjedu, a postigli su svega tri gola.

Ipak, prvu veliku priliku na utakmicu imali su nogometaši Lokomotive. U 8. minuti Hilario je prevario svojeg čuvara, pucao snažno, ali njegov udarac zaustavila je vratnica. Uspavane domaćine kaznio je u 26. minuti Nino Bule, koji je sam izbio ispred vratara Krkleca i smireno pogodio za vodstvo Lokomotive od 1:0. Samo tri minute kasnije gotovo u jednakoj situaciji na drugoj strani terena našao se Nikola Tkalčić, ali umjesto izjednačenja, pogađa vratara Mitrovića.

U dugom dijelu pokušao je strateg Varaždinaca unijeti više živosti u svoju momčad uvođenjem Golubara i Posavca. Upravo je Golubar u 61. minuti propustio najveću prigodu za izjednačenje. Izbio je sam ispred vratara Mitrovića, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Do kraja susreta borba se vodila uglavnom na sredini terena. Iako su domaćini kontrolirali igru, nisu stvorili opasniju priliku. Lokomotiva je tako nakon studenog i osam odigranih kola upisala prvu prvenstvenu pobjedu, dok je Varaždincima ovo prvi domaći poraz u sezoni. Zadnji je put Toplakova momčad kod kuće izgubila prije otprilike godine dana.

Zanimljivo, pogodak Bulea bio je prvi Lokomotivin otkako je na klupu zagrebačkog kluba sjeo Krunoslav Jurčić, dakle nakon šest utakmica.

Naredio sam svojim igračima agresivnu igru jer smo znali da mlada varaždinska momčad ne reagira najbolje kada im se protivnik nametne na taj način. Bojao sam se za rezultat do zadnje sekunde. Kao da smo se preplašili vodstva. Stalni pritisak borbe za opstanak ostavlja traga na mojim igračima – prokomentirao je trener Lokomotive, Krunoslav Jurčić.

Očito smo se ispuhali u srijedu u kupu. Iako smo imali dvije izgledne prilike, nismo uspjeli doći do gola. Lokomotiva je imala jednu takvu, koja im je na kraju donijela tri vrijedna boda. Očito smo ostali u oblacima nakon izborenog finala u srijedu – kratak je bio Samir Toplak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.