Kooyong

Ljubo poražen od Del Potra na ekshibicijskom turniru

Foto: AFP
Ljubo poražen od Del Potra na ekshibicijskom turniru
13.01.2010.
u 10:14
Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić poražen je na startu ekshibicijskog turnira u Kooyongu, predgrađu Melbournea, koji se tradicionalno održava u tjednu uoči Australian Opena.
Pogledaj originalni članak

Zauzeo je, podsjetimo, 24. tenisač svijeta mjesto na turniru nakon što je od njega odustao prvi tenisač današnjice, Švicarac Roger Federer, a već na startu imao je težak ispit u vidu meča protiv osvajača US Opena, Argentinca Juana Martina del Potra koji ga je ovom prilikom svladao 6:3, 6:3.

Dosadašnji jedini susret protiv Del Potra Lubičić je igrao u Monte Carlu prošle godine, te pobijedio 2-1 u setovima.

- Osjećam se sigurno, a moj je tenis dobar. Pobjeda protiv Rogera u finalu US Opena motivirala me i dala mi samopouzdanja u mečevima. U ovom trenutku ne osjećam da se moj tenis mnogo razlikuje od Federerovog ili Nadalovog. To je važno za nasatavak moje karijere, za budućnost i, naravno, za borbu za jedinicu na ATP listi - kazao je Del Potro.

Del Potro je hrvatskom tenisaču u prvome setu u dva navrata uzimao servis, odmah u prvome gemu, te potom u devetom prvoga seta za 6:3 na otvaranju meča. Ljubičić je dobro krenuo u nastavak, odmah uzeo Del Potrov početni udarac, ali i nizom pogrešaka dopustio Argentincu da se odvoji na 5:2 kada je hrvatski igrač s tri vezana asa spasio  dvije meč lopte. Ipak, poraz nije mogao spasiti na četvrtoj meč lopti za Del Potra.

- Nije bilo loše, ali vjerojatno je to i najgore. Nisam igrao loše, a poražen sam 6:3, 6:3. Morat ću podizati svoju igru sa svakim mečom koji uslijedi - prokomentirao je Ljubičić kojeg sada očekuje ogled protiv Robina Söderlinga.

- Dobra je ovo pobjeda za početak sezone. Zadovoljan sam kako sam servirao što je na ovoj podlozi i u ovakvom meču važno - dodao je 21-godišnji Argentinac.

U ostalim mečevima Novak Đoković je svladao Tommyja Haasa 6:2, 6:3, dok je Fernando Verdasco bio bolji od Fernanda Gonzaleza 7:5, 6:1. Meč bez izgubljenog seta u svoju je korist riješio i Jo-Wilfred Tsonga koji je svladao Robina Söderlinga 7:6 (0), 6:1.

Kooyong Classic, ekshibicija:

Del Potro - Ljubičić 6:3, 6:3

Đoković - Haas 6:2, 6:3

Verdasco - Gonzalez 7:5, 6:1

Tsonga - Söderling 7:6(0), 6:1

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.