ATP UMAG

Ljubičić: Izdao me servis, moj najbolji udarac

Foto: Pixsell
Ljubičić: Izdao me servis, moj najbolji udarac
27.07.2011.
u 21:02
U drugom kolu ispao Ljubičić, od šest Hrvata ostao još jedino Marin Čilić.
Pogledaj originalni članak

 Ni u svom 13. nastupu na umaškom ATP turniru, Ivan Ljubičić neće se osladiti naslovom pobjednika. Ljubo je u drugom kolu (u prvom je bio slobodan) izgubio od branitelja naslova Juana Carlosa Ferrera 1:6, 6:3, 6:4 pa mu je polufinale iz 1999. ostao najbolji domet na ovom natjecanju.

U prvom setu hrvatski tenisač djelovao je savršeno, a Španjolac očajno. No, u naredna dva seta sve se stubokom preokrenulo. Ljubičić nije mogao ubaciti prvi servis u drugom i trećem setu (29 i 30 posto ubačaja) i to ga je skupo stajalo.

 - Bio mi je to možda i najlošiji prvi servis u karijeri, ispod svih prihvatljivih statistika. Razočarao sam se u početni udarac, moj najjači udarac na kojeg sam se uvijek mogao osloniti. No, i unatoč tome, ja sam bio blizu i zato sam postajao sve nervozniji kako je meč odmicao. Na koncu nisam izdržao.

Ljubičiću po volji nije bio niti teren na središnjem terenu ATP stadiona u Umagu za kojeg je rekao da je najsporiji na svijetu. On sam tražio je da igra u 17.30, a ne u večernjem terminu, jer su loptice i teren, kad se ovlaže večernjom rosom, sporiji.

- Vlaga, šuplje lopte, kišica... Bilo je gotovo nemoguće opaliti winer.

Pobjednik Ferrero i ovaj je meč dobio nakon lošeg prvog seta. To mu se dogodilo i u prvom kolu protiv Argentinca Gonzaleza.

- Nakon tih 1:6 sjeo sam u stolicu i počeo razmišljati što bih to mogao promijeniti. Ključ je bio ostati pozitivan. Pokušavao sam raditi manje pogrešaka, ponajprije na bekhendu. Ljubičić je postajao sve nervozniji jer više nije pogađao kao u prvom setu, a i morao je više raditi za poen.

Nakon svega, Ljubičiću bi umaški turnir mogao ostati neostvarena želja.

- Izgleda da će biti tako.

- Pa niste još završili karijeru? – dometnuli smo.

- Ne znam što će biti za tri tjedna, a kamoli sljedeće godine – ustvrdio je rezignirani Ljubičić.

Tako je od šest Hrvata u turniru ostao još jedino Marin Čilić. Visoki Međugorac, posljednja hrvatska nada, u četvrtak igra protiv neugodnog Nizozemca Robina Haasea.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
23:31 27.07.2011.

Monegašanin uopće nije igrao loše, tako da ne stoji podatak da ga je servis pokopao. Loše je servirao i u prvomu setu, ali je Ferrero svejedno bio nemoćan. Lijepo sam neki dan napisao na Indexu, jadan turnir s toliko hrvatskih balvana i Chelom kao prvim nositeljem. I da, Ivo Karlović jedini je aktivni hrvatski tenisač koji ima naslove na svim podlogama i koji porez plaća državi u kojoj je rođen.

SE
serđo
07:56 28.07.2011.

na kaj je brajda spao da mora izvještavat s ovog beznačajnog turnirčića. a siguran sam da mu kao osvjedočenom hrvatu teško pada i to kaj mora o monegašanima pisati tekstove intonirane kao da su o hrvatima.

SE
serđo
08:00 28.07.2011.

vamos haase.