SP u Kopenhagenu

Lisa Stublić 23. u polumaratonu

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Lisa Stublić 23. u polumaratonu
29.03.2014.
u 19:52
Lisa je na cilj došla u vremenu 1:11,08 što je za gotovo dvije minute slabije vrijeme od njezinog rekorda.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska atletičarka Lisa Stublić osvojila je 23. mjesto na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu koje je održano u Kopenhagenu.

Lisa je na cilj došla u vremenu 1:11,08 što je za gotovo dvije minute slabije vrijeme od njezinog rekorda. Premda je na SP došla po vremenu kao najbolja Europljanka ispred nje plasirale su se dvije Talijanke, te po jedna Francuskinja, Španjolka, Norvežanka i Mađarica.

Prvih pet mjesta osvojile su Kenijke. Zlatnu medalju osvojila je Gladys Cherono (1:07,28), ispred  Mary Wacere Ngugi (1:07,43) i Selly Kaptich (1:07,51). Sve tri su istrčale osobne rekorde.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
07:05 30.03.2014.

Ova Amerikanka Lisa je odlična trkačica i potencijalna dobavljačica neke medalje za zapadni balkan.