BOKS Engleski teškaš David Haye objavio rat braći Kličko, na što su mu rekli da se pripazi

Lewis: Pregovaram s Vitalijevom ženom

15.12.2008.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Vladimir Kličko sačuvao je svoja tri pojasa svjetskog prvaka (IBF, WBO, IBO). U igri mačke i miša mlađi brat Kličko nokautirao je izazivača Hasima Rahmana nakon šest rundi i 44 sekunde. Kako je Rahman izgledao, to je trebao učiniti znatno prije. No, “Dr. Steelhammer” poprilično je strahovao da ga ne snađe kakav zalutali metak. Koga su zmije grizle, i guštera se boji, a Vladimir pamti tri nokauta. U subotu se u Mannheimu puno više prašine diglo oko mečeva koji bi se tek trebali održati. Najglasniji je bio onaj koji se nije ni borio, Englez David Haye. Svoj prelazak iz lakoteške u tešku kategoriju Haye je proslavio nokautiravši Monte Barreta, pa se drznuo provocirati braću Kličko.

Prijetili glavama
Učinio je to najprije intervjuom u britanskom izdanju Men”s Healtha u kojem je namontirana slika kako Haye drži Vladimirovu glavu.

- To je bilo vrlo ružno. Što bi bilo da je to vidjela naša majka. Platit će zbog toga - poručio je Vitalij.

- Pripazi ti na svoju glavu - zaprijetio je 28-godišnjem Londoncu i Vladimir.

Nakon toga stali smo pred brbljavog Engleza koji je nastavio svoju predstavu.

- Vidim da je stariji brat stao u obranu mlađega. Pogledao sam ga u oči i vidio da se želi boriti, no to isto kod mlađega nisam vidio. Mislim da me se boji. Objavljujem rat braći Kličko. Neka me ušutkaju u ringu.

Vladimir je na sve poručio Hayeu da će morati stati u red i čekati, jer on se do listopada mora boriti protiv Povjetkina (koji je sada otpao zbog ozljede), a u kombinaciji su još i borbe s Valujevom (pobijedi li u subotu Holyfielda) i Arreolom. Vitalij se pak u ožujku bori s Kubancem Gomezom, a potom bi htio ukrstiti rukavice s Lennoxom Lewisom. Vitalij je Lewisu bacio rukavicu u lice, na što je ovaj rekao da će razmisliti o tome ako se on i Vladimir potuku, a da on ide na pobjednika. Lewis se cijelo vrijeme na tu temu šalio, pa smo, prateći ga do njegove limuzine, čuli nešto poprilično nerealno.

- Na taj meč pristat ću, ali samo za 100 milijuna dolara.

Jeste li o tomu razgovarali s Vitalijem?

Lijeni Lewis
- Ne, ali sam razgovarao s njegovom suprugom. Ona je pregovarala sa mnom, tražila me čak i da joj definiram vrijeme kada bi to moglo biti, na što sam rekao da sada nije dobro vrijeme za takve planove. No, razgovarat ćemo još o tome - govorio je Lewis i ostavio nas u uvjerenju da je prelijen da ide topiti svojih 150 kg tjelesne mase.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr