Svjetski prvak

Leo Brnić: Treniram osam sati dnevno, poput sprintera

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Leo Brnić: Treniram osam sati dnevno, poput sprintera
27.09.2015.
u 10:47
Brnić je potvrdio da je trenutačno jedan od najboljih boćara u svijetu u brzinskom izbijanju.
Pogledaj originalni članak

Leo Brnić (23) iz Jadranova, dokazao je na Svjetskom boćarskom prvenstvu u Rijeci da je jedan od najboljih svjetskih boćara. U paru s Marinom Miličevićem osvojio je naslov svjetskog prvaka u štafetnom izbijanju, a igrao je i u finalu brzinskog izbijanja.

Tatinim stopama

– Osvojiti svjetsko zlato pred svojim navijačima, u dvorani gdje sam 15 godina trenirao, je doista neopisivo. Kad znaš da cijela dvorana stoji iza tebe, onda je lako igrati. Sad, kada je finale štafetnog izbijanja prošlo, mogu reći da samo Marino i ja ovaj naslov nekako i očekivali. U pripremama za ovo prvenstvo bili smo jako, jako dobri. Ma ne dobri, nego odlični. Jedini problem bio je kako ćemo reagirati na pritisak zbog domaćeg boćališta – rekao je Leo, koji je bio europski prvak u brzinskom izbijanju 2012. u Pazinu.

Osvojio je i zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, bio je zlatni u štafetnom izbijanju s Darijanom Živolićem na SP-u u Bahia Blanci, te brončani u paru s Marinom Milićevićem na SP-u za mlade u Martiguesu.

– S obzirom da mi se tata dugo godina bavio boćanjem, povukao je i mene. Prvo sam boćao kod kuće, u Jadranovu, a onda sam otišao igrati u Rikard Benčić, danas Vargon. I tu sam proveo 15 divnih godina. Svaki dan sam putovao od Jadranova do Rijeke i nazad – ispričao je Leo, koji će u novoj sezoni igrati za zagrebački Zrinjevac.

Važne brzina i psiha

Leo ima tromjesečnu kćerkicu Lanu koja se također našla na tribinama Boćarskog centra Podvežica.

Srednju školu završio je u Rijeci.

– S obzirom da je boćanje posao kojim se profesionalno bavim, nisam upisivao fakultet. Ne bih imao vremena za učenje, treniram po osam sati, poput nekog atletskog sprintera. No, nije tu važna brzina već i psiha.

Nikad nije mjerio koliko trči na 100 metara.

– Znam da od Usaina Bolta ne bih bio brži, ali isto tako znam da Bolt ne bi pogodio više od deset boća u brzinskom izbijanju – našalio se Leo.

Brnić i Milićević vlasnici su svjetskog rekorda u štafetnom izbijanju. Na boćalištu u Jadranovu za jedan sat pogodili su 605 boća iz 634 izbačaja. Dosadašnji rekorderi bili su Slovenci Aleš Borčnik i Anže Petrič koji su 2010. u Ljubljani pogodili 586 boća iz 643 izbačaja.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.