Dinamova pojačanja

Leko: Ne dolazim da bih se uhljebio

Foto: AFP
Leko: Ne dolazim da bih se uhljebio
26.04.2010.
u 20:20
Leko: Želio bih doći u Dinamo jer se želim za nešto boriti, pun sam želja i ambicija i ne tražim nekakve nebuloze.
Pogledaj originalni članak

Dinamov veznjak Sammir žali se da ga mediji ne vole, navijači plavih mu zvižde, a njemu nije jasno zašto. Možda mu postane jasnije kad vidi brojke o svom učinku i učinku ostalih igrača plavih u srednjem redu.

Jurčević ispred Kovača

Prije svega može ga se uspoređivati s Moralesom jer su obojica ofenzivni vezni (za razliku od Badelja, Vrdoljaka i Calella). I Morales je neusporedivo bolji, postigao je mnogo više pogodaka, a na čast Sammiru ne ide ni to što je od svojih šest golova, četiri zabio iz jedanaesteraca, jedan iz slobodnog udarca (Osijeku) i samo jedan iz igre (u Temišvaru).

A ni dojam koji je ostavljao nije ništa bolji, uostalom 24 lopte koje je na razne načine izgubio igrajući protiv Cibalije potvrđuju da je pokoja zanimljivo dodana lopta iznimka a ne pravilo u njegovoj igri.

Milan Badelj, s obzirom na to da igra zadnjeg veznog, zabio je dosta golova, malo je slabiji u asistencijama, ali daleko je ispred Vrdoljaka i Calella kojima je ipak osnovni cilj oduzimanje lopte i opstrukcija igre. No, Calello je posebna priča, 22 su mu godine i nikad, baš nikad, ni u Argentini ni u Dinamu nije zabio gol. Pa dajte mu da puca jedanaesterac, da skine to prokletstvo.

Calello je trebao biti igrač koji će se nametnuti tijekom ove sezone, no daleko je od toga da bi dobio puno povjerenja. I zato bi dolazak Jerka Leke bio dobar za novog trenera.

Čini se da je realizaciji toga jako blizu Nikola Jurčević, iako se Niko Kovač spominje, Jurčević će se vjerojatno doseliti umjesto Jurčića.

S Lekom bi dobio jakog igrača za obranu, Badelj bi bio napadački slobodniji, mogao bi igrati umjesto Sammira ili Moralesa, po potrebi. Samo još treba okončati Lekin dolazak.

Leko: Nisam za mirovinu

– Nije tajna da želim doći, čekam još neke ponude iz liga tzv. petice. No, ne bih ni u te klubove ako se ne bore za nešto. Dosad sam bio u takvom klubu, a ja se želim boriti za naslov prvaka, za Europu. Dinamo mi je uvijek želja, još mogu dosta igrati, nisam ni reprezentaciju prekrižio – veli Leko.

Dakle, treba ga očekivati u Zagrebu.

– Ne tražim nebulozne iznose i ne dolazim da bih se uhljebio, žarko želim igrati – dodao je Leko.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
20:23 26.04.2010.

Leko ne dolazi da bih se uhljebio, nego da bi na zapadnom balkanu sa malo muke jeo sviježi kruh..

BO
boltek
07:08 27.04.2010.

Ne ne dolaziš da bi se uhljebio, već zato što te nitko ozbiljan neče.