NBA DOIGRAVANJE

Lakersi krenuli pobjedom

Foto: Reuters
Lakersi krenuli pobjedom
19.04.2010.
u 09:50
Košarkaši Los Angles Lakersa pobjedom su krenuli u obranu naslova najbolje momčadi NBA-lige. U prvom krugu Zapadne konferencije u Staples Centeru "pali" su Oklahoma City Thunderi, a bilo je 87:79.
Pogledaj originalni članak

Čak 50 pobjeda u osnovnom dijelu lige bilo je dovoljno Thunderima za "tek" osmo mjesto Zapada i najteži mogući ždrijeb na putu do prstena prvaka, budući da je najbolji omjer konferencije pripao aktualnim prvacima (57-25).

Ipak, gostujuća momčad nije bila "topovska hrana" momčadi koju vodi Phil Jackson, utakmica je bila izjednačena do same završnice, no ipak valja naglasiti da su Thunderi bili ti koji su konstantno bili u rezultatskom zaostatku.

Također, mnogo se očekivalo od izravnog obračuna najboljeg strijelca lige (Kevin Durant) i ponajboljeg košarkaša današnjice (Kobe Bryant), no i taj je "sukob" izostao. Istina je da su obojica predvodila momčad po broju poena, no uz loš postotak ubačaja. Tako je Durant, koji je osnovni dio sezone zaključio s prosjekom od 30,1 koa po utakmici ubacio 24, uz 7-24 iz igre, dok je Bryant postigao 21 poen nakon šuta 6-19 iz polja.

Apsolutno je zato dominantan bio španjolski centar prvaka Pau Gasol sa 19 ubačenih koševa i 13 uhvaćenih lopti, te tri blokade. Unatoč lošem postotku ubačaja (3-11 za sedam poena) presudnom se pokazala i igra Rona Artesta koji je sjajnom obranom bio isključivi "krivac" za Durantov loš šuterski dan, a tako i uvodnu prednost Lakersa u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u utorak, a domaćin će ponovno biti sastav iz Los Angelesa.

 

NBA doigravanje, 1. krug:

Zapadna konferencija

LA Lakers - Oklahoma City 87:79 (Gasol 19p, 13s, 3bl, Bryant 21p / Westbrook 23p, 4s, 8a)

LA Lakersi vode u seriji 1-0

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.