NAPRAVIO PREOKRET

Najprecizniji tricaš u povijesti NBA lige oduševio, pogledajte koliko je zabio u jednoj minuti!

Foto: Reuters/PIXSELL
Kyle Korver
31.03.2015.
u 09:51
Vodeća momčad Istoka pobijedila je 101:88, ali prijelomni trenuci zbili su se u jednoj minuti
Pogledaj originalni članak

Atlanta Hawksi pobijedili su Milwaukee Buckse 101:88 i time učvrstili ionako osiguranu prvu poziciju na Istoku. No priča večeri nije ta uvjerljiva pobjeda nego prijelomni trenutak - 11 poena Kylea Korvera u samo 60 sekundi!

Bilo je 56:51 za domaće i nešto manje od šest minuta do kraja treće četvrtine kad je sjajni tricaš zabio prva tri poena. Ubrzo su uslijedile tri kontre i već je zabio dodatnih osam, a kod "druge" je za "milimetar" nagazio na liniju i "oduzeo" si time poen. Izgledalo je to poput neke video igre jer je zabijao kao od šale, u pokretu i preko ruke.

Trener gostiju Jason Kidd gledao je nemoćno razvoj situacije jer je bio svjestan da se nakon toga teško vratiti jer u "roku keks" su od minus pet bili na minus 16. A najzanimljivije od svega jest da su to jedini Korverovi poeni u utakmici jer je za tri gađao tri od devet. U globalu nije to bio učinak za pamćenje, ali ta minuta "ludila" ga je postavila u prvi plan.

Čak i uz taj slabiji učinak, Korver je još uvijek najbolji tricaš lige po postotku, a konkurencija nije slaba. Ima 49,4 posto učinka i čini se da će obraniti titulu najboljeg tricaša iz prošle sezone (47,2 posto), ali neće oboriti rekord NBA lige, koji je upravo on sam postavio u sezoni 2009./2010. (53,6 posto).

Odmah su se nakon ovog uspjeha svi sjetili Tracyja McGradyja i njegovih 13 poena u 35 sekundi dok je 2004. godine nastupao za Rocketse u susretu protiv Spursa i na maestralan način im donio pobjedu.

>> Najbolji šuter svih vremena jest Petrović

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DI
dinamojavolim1
14:05 31.03.2015.

vanja ti i ja smo imali puno nesuglasica ali moram te pohvalit jer si poceo opsirnije izvjestavat o NBA ligi:)