ŽOK RIJEKA KVARNER VIG Uspješne u Interligi

Kup i prvenstvo najvažniji, dvostruku krunu treba obraniti

02.12.2008.
u 16:40
Pogledaj originalni članak

Odbojkašice Rijeke Kvarner VIG-a sigurno kroče kroz ovogodišnja natjecanja u Interligi. Nakon devet kola još su neporažena ekipa a, prema svemu sudeći, tako će i ostati.

Predstojećeg vikenda Riječanke još očekuje susret protiv Novog Mesta. Naime, 11. i 17. prosinca riječke odbojkašice igraju susret trećeg i četvrtog kola Lige prvakinja protiv Murcije, prvo u Španjolskoj, a zatim doma.

– To je ekipa s kojom se možemo nositi i s kojom možemo igrati. No, mi moramo odigrati dobro, ne smijemo si dopustiti oscilacije, ako želimo doći do prve pobjede, a mislim da pobijediti možemo, kaže trener odbojkašica Rijeke Igor Lovrinov. Španjolke nisu slabija ekipa od poljskog Prostejova, a Riječanke su umalo pobijedile u Poljskoj.

– Sredina im nije najjača, ali ostale pozicije su dobro pokrivene. Trebat će nam puna koncentracija za dobar rezultat i pobjedu, mišljenja je Lovrinov. Odbojkašice Rijeke plasirale su se i na završnicu Kupa Hrvatske koji će se 19. i 20. prosinca igrati u Kninu.

U polufinalu su protivnice Riječankama odbojkašice Azene. Domaća natjecanja je trener Lovrinov uoči početka sezone označio najvažnijima.

– Moramo obraniti dvostruku krunu, kup i prvenstvo su najvažniji. U ostalim natjecanjima ne smijemo igrati ispod naše razine, zaključio je Igor Lovrinov.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr