Plivački SP

Kristof Milak postavio novi svjetski rekord na 200 m dupinovim načinom

Foto: Reuters/Pixsell
Kristof Milak
Foto: Reuters/Pixsell
Kristof Milak
Foto: Reuters/Pixsell
Kristof Milak
Foto: Reuters/Pixsell
Kristof Milak
Foto: Reuters/Pixsell
Kristof Milak
24.07.2019.
u 15:23
Mađar je europski prvak na ovoj dionici, a u Budimpešti je prije dvije godine kao 17-godišnji junior osvojio srebrnu medalju na 100 m dupinovim načinom, u svom prvom nastupu na svjetskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji
Pogledaj originalni članak

Mađarski 19-godišnji plivač Kristof Milak u srijedu je na SP-u u Gwangjuu osvojio svoj prvi seniorski naslov svjetskog prvaka te s rezultatom 1:50.73 minute za gotovo jednu sekundu popravio 10 godina star svjetski rekord Michaela Phelpsa (1:51.51) na 200 metara dupinovim načinom.

Milak je u prvih 100 metara utrke zaostajao za braniteljem naslova Južnoafrikancem Chadom le Closom, a onda je ubrzao do tempa kojeg nitko nije mogao pratiti.

Srebrnu medalju osvojio je Japanac Daiya Seto (1:53.86), a Le Clos se na kraju morao zadovoljiti broncom (1:54.15).

Mađar je europski prvak na ovoj dionici, a u Budimpešti je prije dvije godine kao 17-godišnji junior osvojio srebrnu medalju na 100 m dupinovim načinom, u svom prvom nastupu na svjetskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji.

Kad je postavljao svjetski rekord 2009. godine na SP-u u Rimu, Michael Phelps je nosio posebno odijelo, koja su tada bila dopuštena, a omogućavala su bolje klizanje kroz vodenu površinu, što Milakov rezultat čini još impresivnijim.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.